Tüm sporseverlerin merakla beklediği futbol sezonu başladı. Aslında birçok şey merak ediliyordu. Şike durumu ne olacak, kimler Avrupa’dan kopacak, kimler yoluna devam edecekler. Süper ligde kimler zirveyi zorlayacak, kimler kümede kalmaya oynayacaklar. Lig konusunda yorum yapmak için çok erken, ama bir atasözü vardır “ cumanın gelişi, perşembeden bellidir” diye. Heyecan başladı, her hafta maçları izliyor kendimizce sonuçlar çıkarmaya çalışıyoruz. 

Önce Avrupa’ya bakacak olursak, şike davasında elenen kulüpler oynamadan havlu attı. Galatasaray’ın işi bence zor gibi duruyor. İnşallah gruptan çıkarla ama zor bir kura çektiler. Bizim gruba bakacak olursak inşallah ikini oluruz ve gruptan çıkarız. En azından niyetimiz bu. 

Süper lige fırtına giren takım biz olacağız diye beklerken, ezeli rakibimiz Beşiktaş fırtına gibi giriş yaptı. İlk maçta bizimle olan maçlarını izleyince, Beşiktaş bu işi halletmiş ligi bu sene forse ederler diye aklımdan geçti. Çünkü tam m saha pres, tüm hatlarla hücum ve tüm hatlarla savunma yaptılar bizim maçta ve devamını da getirdiler. Arkasından şike bahçe ve Galatasaray yine ne yazık ki ligi forse edecekler gibi duruyor. Bu sene yine Anadolu’nun horozu ötmeyecek anlaşılan. 

Gelelim kendi evimizin önüne, Şenol hoca istifa ettiği gün takımın başına Mustafa Reşit Akçay’ın gelmesi gerektiğini yazan kalemlerden biriyim. Nihayet yeni yönetim bu işi halletti. Yüreğimiz biraz rahatladı. Beklentimiz sayın hocamızın gençlere şans vererek yeni bir kuşak yaratarak belki 3 sene sonra Türkiye ve Avrupa liglerine damga vuracak bir takım yaratmak arzusunda olduğunu düşünmekti. Ligler başlamadan bunun adımı atıldı. Pilot takımdan 5 klas topçu alındı. İşte bu dedik. Ama gel gör ki lig başlayınca hiç birini sahada göremedik. Yusuf arada sıra girdi oyuna ve bence çok güzel işler yaptı oyunda kaldığı dakikalarda. Gençlerden bir başkasına bir Avrupa sınavında şans verildi. Adam harika bir gol attı, daha ne yapsın. 

Hocam yüksek sele size sesleniyorum. Tüm Trabzon Sporlu taraftarlar adına. Şu gençleri oynatın, oynatında izleyelim. Yenil sekte sorun değil. Kimse ne sana bişey der, nede futbolcu kardeşlerime. Yenilsek te içimiz acıma be hocam. Dün akşam gerçekten içim acıdı. Hem yenilgiye içim acıdı, hem de “ Olcan, Volkan, Colman, Zokora” yı sahada görmek istemiyoruz. Bu sinirle aklıma gelen ilk dörtlü bu isim oldu. Artık biz gençleri sahada mücadele ederken görmek istiyoruz. Sayın profesör cesaretini topla ve neşteri vur. Taraftar olarak ta arkandayız, acemi bir yazar olarak ta arkandayız. 

Lig uzun bir maraton, tabi ki Trabzon Spor toparlanacaktır ve en kötü ilk dört içindeki yerini alacaktır. Fakat bunun için tekrar söylemek gereği duyuyorum “ CESARET “ 

Büyük savaşlar büyük komutan ve CESUR komutanlarla kazanılır. Senin büyük komutan olduğunu herkes biliyor, CESUR bir komutan olduğunu yine spor kamuoyu biliyor. Titre ve kendine gel KOMUTAN...

ARTIK İÇİMİZ ACIMASIN KOMUTAN