Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “ Biz dar sokaklarında” şeklinde başlayan ve Trabzonsporluların ortak marşı olan beste için yasak koyduğu iddiaları son bir haftadır konuşuluyor.

Bütün Trabzonspor taraftarları gibi, ben de bu duruma oldukça tepki göstermiş ve “ Sen istemesen de biz bu marşı söyleyeceğiz başkanım” diye duygularımı dile getirmiştim.

Başkan Hacıosmanoğlu,  telefon ederek konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Başkanın bana söylediklerini ben de sizlerle paylaşmak istiyorum:

“ Ben bu marşın yasaklanması ve stadyumda çalınmaması yönünde asla kimseye bir talimat vermedim. Bu bestenin söylenmesini kesinlikle yasaklamadım. Tam aksine bu beste benim de çok beğendiğim ve dinlerken keyif aldığım bir marş. Benim bu marşı yasakladığım konuşuluyor ama ben asla böyle bir şey söylemedim.”

Trabzonspor’un başkanı olan bir insanın, “ Ben yasaklamadım, ben böyle bir talimat vermedim” diye kesin bir dil ile konuşması üzerine, bize yakışan Trabzonspor Başkanının sözüne itimat etmektir.

Başkan Hacıosmanoğlu, “ Sanırım bu konuda ki samimiyetimi ortaya koymak için, ilk maçta bu bestenin stadyumda çalınması gerekiyor ve ben bu konuda talimat vereceğim. Bu marş ilk iç saha maçımızda Avni Aker’de çalınacak.” diye de ekledi.

Sayın Başkanın kendisine de ifade ettiğim gibi, “ Bizim niyetimiz üzüm yemektir, bağcı dövmek değil.”

Hacıosmanoğlu,na Vira Grubuna tepkinizden dolayı bu marşı yasakladığınız düşünüldüğünü ve konuda ki düşüncelerinin ne olduğunu sordum. Başkan Hacıosmanoğlu sadece bu marşın değil, Vira Grubu tarafından söylenen “ Bir forvet alamadım, kupayı mı alacaksın?” marşına da saygı duyduğunu sözlerine ekledi. Hacıosmanoğlu, Vira Grubu dâhil tüm Trabzonspor taraftarlarının eksik gördükleri her şeyi eleştirme hakkına sahip olduklarını ifade etti. Hacıosmanoğlu, “ Bize dost olan hatamızı yüzümüze söyleyen kişidir. İnsanlar tabii ki Trabzonspor için bir tepkileri varsa bunu dile getirecekler. Buna ben de dâhil olmak üzere kimse engel olmaya kalkamaz” diyerek tavrını belirtti.

Dediğim gibi, bizim niyetimiz üzüm yemektir. Her kim Trabzonspor için olumlu bir adım atarsa, kendisini alkışlarız, her kim de Trabzonspor’u ve Trabzonspor taraftarlarını rencide edecek bir şey yaparsa, ona da tavrımızı koyarız.

Başkanın Vira ve marş konularında ki açıklamaları böyleydi ve bunları siz renktaşlarım ile paylaşmak istedim. Oynanacak ilk iç saha maçımızda, stadyumda bu bestenin çalınıp çalınmadığına bakacağız. Trabzonspor Başkanı olan kişiye inanmak bize yakışandır ve öyle yapacağız.

Ama kulaklarımız da stadyumda çalınan parçalarda olacak…

Bu marşı Avni Aker’de dinlemek istiyoruz.