Öncelikle sizi kısaca tanıyalım..

İsmim Osman Şatır. 10 Eylül 1981 yılında Gümüşhane'nin Torul ilçesinde dünyaya geldim. Lise mezunuyum ve özel güvenlikçi olarak çalışıyorum.

Dernek açma fikri aklınıza nereden geldi?

Gümüşhane'de yaşayan 5 arkadaşım ile çok düşündük. Trabzonspor sevgimizi somut boyutlarda tüm Gümüşhane ile tanıştırmak için böyle bir adım attık. Bu adamı atmak oldukça zor oldu. Gümüşhane'de tepkiler aldım. Gümüşhanespor varken Trabzonspor derneği açmak sıkıntılıydı fakat bu düşünceler, bizlerin fikrini değiştirmedi.

Derneği açarken ne gibi bir beklentileriniz ve düşünceleriniz vardı?

Trabzonspor kulübüne bağlı olarak Gümüşhane'de yaz spor okulu kursları düşüncemiz vardı öncelikli olarak. Daha sonrasında ilimizin Trabzon'a yakınlığı nedeniyle içeride oynanan her maça otobüs ile taraftar desteği vermek istedik. Kermesler ve derneğimiz adına halı saha v.s turnuvaları düzenleme düşüncelerimiz vardı. Maddi durumu iyi olmayan aileler içinde TS Club ürünleri (bardak, atkı, forma) ile birlikte takımımızın sevgisini bir çok kişiye daha da aşılama düşüncemiz mevcuttu.

Dernek kurulma esnasında muhattap olduğunuz yöneticiler kimlerdi?

Öncelikle İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmemiz oldu. Daha sonrasında Engin Kara, Köksal Güney, Köksal Sadıklar, Ali Kemal Başaran ve idari menajer Serkan Ünver ile görüştük.

Şuanki mevcut derneğiniz ile ilgili bir değerlendirme yaparmısınız?

Maddi olarak belirli sıkıntılarımız var. Üye aidatlarının toplamı 250 TL gibi komik bir rakama ulaşıyor. Fakat her ay sabit giderlerimiz ise 2.000 TL civarını buluyor.

Şu ana kadar yaptığınız etkinlikler nelerdir?

Bir çok karşılaşmada takımımızı yalnız bırakmadık. Kayseri, Juventus, Fenerbahçe gibi maçlara gittik. Fenerbahçe maçı ile ilgili söylemek istediğim bir kaç cümle olacak. Kulüp ile yaptığım görüşmede Fenerbahçe maçı için 100 adet bilet sözü aldım. Fakat bu söz gerçekleşmeyince derneğimize üye olan 40 arkadaşımız istifa etti. Bu özellikle derneğimizin gidişatı için gerek üye aidatları konusunda bize büyük bir yara açtı.

Gümüşhane'de ki Trabzonspor sevgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Özellikle yeni nesilin bir ilgisizliği var. Biz zaten bu derneği kurmamızda ki amaç olarak öncelikle kendimize yeni neslin o kaybolan Trabzonspor sevgisini geri kazandırmayı planladık. Fakat bu düşüncelerimiz derneğimizin çektiği sıkıntılar ve kulübün ilgisizliğinden dolayı aktif olarak bir hal almadı. Üniversite, lise ve bayan temsilciliklerimizi bile kurduk. Bu konuda gerekli adımı atacaktık, her türlü olumsuzluğa rağmende atmaya devam ediyoruz.

Mevcut yönetimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pasif olduğunu düşünüyorum. Bu pasiflik maalesef takımı da olumsuz şekilde etkiledi. Bizler dernek açısından bakarsak yöneticiler ile kulüpte görüşmelerimizde her hangi bir sıkıntı olmuyor. Fakat destek konusu işin içine girdiğinde maalesef üzülerek bu desteği kendilerinden alamıyoruz. Kulübün maddi gücü derneğimize yardım etmeye yetmiyor.

Derneğin açılışında kimler geldi ve neler yaşandı?

Derneğin açılışına başkan Hacıosmanoğlu da gelecekti. Fakat işlerinin yoğunluğu sebebiyle o gün İstanbul'da olduğu için katılamadı. Yöneticilerden ise Engin Kara, Köksal Güney ve idari menajer Serkan Ünver ile birlikte futbolcular Onur ve Yusuf Erdoğan katıldı.



40 DAKİKA DURMADILAR!

Özellikle futbolcularımız maalesef açılıştan sonra derneğimizde 10 dakika bile oturmadılar. Açılışı dahi sayarsak 40 dakika durmadılar.

Bayan taraftarlarımız bizlerden aldığı formaları imzalatamadılar dahi. Ve bu bayan arkadaşlarımız ne Gümüşhaneli, ne de Trabzonlu.. Başka şehirlerden buraya gelen kız kardeşlerimiz büyük bir heves ile geldikleri açılışta oyunculardan bir imza dahi alamadılar. Öyle ki forma konusunda bile TS Clup yetkilisi bizimle pazarlık yaptı. Açılışımız için TS Clubten atkı ve forma istedik. Bunları satacağımızı ve geliri tamamen tekrar kulübe göndereceğimizi ifade ettik. Fakat orada görüştüğümüz Barış isimli arkadaş bizlere kredi kartı ile veya 15 gün içerisinde geri ödeme yapma şartı sundu. Bizlerde formaları Gümüşhane'de bulunan Mavi Ay mağazasından aldık. Bu kız kardeşlerimiz formasını imzalatamayınca forma yerine gidip ayakkabı aldı! Ve bir daha Trabzonspor ile herhangi bir bağının olamayacağını söyleyerek dernekten ayrıldı.


Son olarak kulübe iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Kulüpte sadece Engin Kara bizlere geri dönüş yapıyordu. Fakat o da görevinden istifa edince artık muhattap olabileceğimiz kimse yok. Yöneticiler telefonlarımıza bakmıyor, sorunlarımızı dinlemiyorlar bile. Bizler her şeyi göze almışken ve Trabzonspor sevdasını Gümüşhane'nin İLK TARAFTAR DERNEĞİ olan bu platformda yaşatmaya çalışırken yöneticilerin bizleri kaale dahi almaması içler acısıdır. Durum bu şekilde devam ederse derneğimizi kapatmayı düşünüyoruz. Bizleri büyük olan bu sevdadan kimse koparamayacak fakat yapacağımız fedakarlıklara ve insanlara aşılayacağımız bu sevdadan maalesef bu şekilde uzak kalacağız.

ÖZEL HABER / ROPÖRTAJ: Hasan YILMAZ / HaberTS