Buray Trabzon Konseri ile Hayranlarını Mest Etti Buray Trabzon Konseri ile Hayranlarını Mest Etti

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Türkiye gündeminde yer alan bu olay sonrasında, bazı kentlerdeki teleferik sistemleri ince elenip sık dokunularak test edilmeye başlandı. Bu kentlerden biri de meşhur Beşikdüzü teleferik hattıyla turistlerden yoğun talep gören Trabzon oldu.

Beşikdüzü Teleferik hattı, 3.600 metreyle Karadeniz Bölgesi'nin en uzun mesafeli teleferik tesisi olarak hizmet veriyor. Kaza sonrası kentte bu hattı kullanacak olan vatandaşlar endişe duymaya başlamıştı. Geçtiğimiz gün sistemde tatbikat düzenlendi.

55 kişilik çift kabinli teleferik istasyonunda yapılan tatbikatta, olası bir arıza halinde mahsur kalan vatandaşların tahliye edilmesine yönelik çalışma yapıldı. İtfaiye ekipleri güvenlik tedbirleri eşliğinde teleferik kabinlerindeki kapağın açılmasıyla yolcuların halat ile futbol sahasına indirilmesine yönelik denemeler yaptı.

Vargel Sistemiyle Beşikdüzü Teleferik Hattı, dünyanın en güvenli sistemlerinden birisi. Her sene en az 3 defa tatbikat yapılan sistem güvenli bir şekilde misafirlerini ağırlıyor. 5-6 kişilik kabinler için her iki kabinde aynı anda kurtarma operasyonu gerçekleştirilebiliyor. Tatbikata göre bir yolcu 5 dakika içinde tahliye edilebiliyor.