Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Birliği hibe desteği ile yürütülen Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi'nin 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda projedeki gelişmeler ele alındı ve bundan sonraki aşamalar hakkında bilgi verildi.

Trabzon'da Mayıs ayında 116 aranan şahıs yakalandı Trabzon'da Mayıs ayında 116 aranan şahıs yakalandı

Toplantıda konuşulan başlıca konular şunlar oldu:

Projenin şu anki durumu: Proje 2023 Haziran ayında başladı ve 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor. şu anda planlama aşaması devam ediyor.

Hedefler: Projenin temel hedefi, Trabzon'da daha çevre dostu, erişilebilir ve güvenli bir ulaşım sistemi oluşturmak.

Planlama çalışmaları: Planlama çalışmaları kapsamında anketler, görüşmeler ve atölye çalışmaları gibi çeşitli yöntemler kullanılarak Trabzon'daki mevcut ulaşım sistemi ve ulaşımla ilgili ihtiyaçlar analiz ediliyor.

Yatırımlar: Proje kapsamında yeni metro hatları, tramvay hatları, bisiklet yolları ve yayalaştırma alanları gibi yeni ulaşım altyapıları yatırımları yapılması planlanıyor.

Ulaşım tarifeleri: Toplu taşıma ücretlerinin daha uygun hale getirilmesi ve entegre bilet uygulamasına geçilmesi de projede yer alan hedefler arasında.

Toplantıda ayrıca;

Projenin paydaşları ile iletişimin önemine vurgu yapıldı. Vatandaşların projeye dair görüş ve önerilerini iletmeleri için çeşitli kanallar oluşturulacağı ifade edildi. Projenin Trabzon'un gelecekteki kalkınması için önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi.