Spor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde Kayseri Erciyesspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hakem Hüseyin Göcek'in düdük çaldığı mücadeleden galip ayrılan taraf 5-0'lık skorla Trabzonspor oldu. Bordo-mavililerin gollerini 5. dakikada Henrique, 28 ve 39'da Yusuf Erdoğan, 62'de Olcan, 90. dakikada Soner attı.

Aldığı bu farklı galibiyetle puanını 46'ya yükselten Karadeniz temsilcisi, Avrupa kupalarına katılma iddiasını sıcak tutarken, Kayseri Erciyesspor ise 30 puanla 16. sırada kaldı. Trabzonspor ligin 31. haftasında Avni Aker'de Gaziantepspor'u konuk edecek, Kayseri Erciyesspor ise deplasmanda Eskişehirspor'la karşılaşacak.

BOŞ TRİBÜNLER
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezonki Passolig uygulaması, karşılaşmayı izlemek isteyen mavi siyahlı taraftar ile kapı görevlileri arasında zaman zaman tartışmalara yol açtı. Kayseri Erciyesspor- Trabzonspor maçını Passolig kartı bulunan 285 kişi izledi. Ancak, Erciyesspor'un kombine biletli 2 bine yakın taraftarı ile 32 bin kişilik Kadir Has Stadı'nın büyük bölümü boş kaldı. Erciyesspor daha önce kendi evinde oynadığı Elazığspor maçını yaklaşık 20 bin kişi izlemişti.

TRABZON'DA EKSİKLER VE CANER
Trabzonspor'da Malouda, Zokora, Colman Kayseri deplasmanına kadro dışı bırakıldığı için getirilmedi. Savunma oyuncusu Aykut'da kırmızı kart cezalısı. Kayseri Erciyesspor'da ise, Trabzonspor'un eski oyuncularından Yasin Öztekin kırmızı kart cezalısı olduğu için eski takımına karşı oynayamadı. Öte yandan Trabzonspor'un alt yapısı ve 1461 Trabzon takımında oynayan Caner Osmanpaşaoglu'da bu sezon direkt olarak Aykut'un yerine forma giydi.

YUSUF, ADINI EZBERLETTİ
Trabzonspor'un 1461 Trabzon'dan kadrosuna kattığı Yusuf Yılmaz, farklı kazanılan Erciyesspor maçının yıldızı oldu. İlk golde Henrique'nin kafasına topu gönderen Yusuf, maçın etkili oyuncularından olan Zeki'nin orta sahada kapıp önüne yuvarladığı topu, kaleci Gökhan'ın solundan ağlara gönderdi. İlk yarının sonlarına doğrus çaprazdan ceza alanına giren Henrique'nin kale sahası çizgisine çıkardığı topu da düzgün bir vuruşla gole çeviren Yusuf, maçın yıldızı olmayı hak etti.

YİNE ONUR, YİNE ONUR
Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak, Kayseri deplasmanında da kritik kurtarışlara imza attı. Traaore'nin soldan çalımlarla kale sahasına kadar girdiği pozisyonda yaptığı vuruşu müthiş bir refleksle çıkaran Onur, İkinci yarıda Yiğit Gökoğlan'ın uzaktan sert vuruşunu da güzel çıkardı.

Maçtan Kareler İçin Tıklayın