Yurt dışına ürün satmak isteyen işletmeler genellikle döviz kazanmak ve farklı ülkelerde tanınmak adına e-ihracat sektörüne yönelmektedir. İşletmeler yurt dışına satış yapmak için hedef pazar belirlemeden e-ihracat sitesi kurulumuna, site tasarımından ürün ve hizmet tanıtımına kadar olan her noktaya dikkat ederek hareket etmektedir.

Boşanmada mal kaçırma Boşanmada mal kaçırma

Satış yapılacak olan ülkeye göre e-ihracat dinamikleri değişiklik gösterebileceği için işletmelerin bu süreçte önem vermesi gereken noktalar bulunmaktadır. Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat sektörü hakkında bilgi verirken yurt dışına nasıl ürün satacağınızdan da bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve yurt dışına nasıl satış yaparım sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Yurt Dışına Satış Yapma Yöntemleri

Yurt dışına satış yapmak isteyen işletmelerin tercih edebileceği belirli yöntemler bulunur. Bazı işletmeler kendilerine ait bir yurt dışına satış sitesi kurarak satış yapmaya başlarken bazı işletmeler ise Amazon, ETSY, eBay gibi popüler pazar yeri platformlarında mağaza açmayı tercih eder.

İşletmelerin yurt dışına satış yapmak için tercih edebileceği bir diğer yöntem ise sosyal medya kanalları üzerinden satış yapmak olsa da özellikle yurt dışında bunun yaygın olmadığını bilmeleri oldukça önemlidir. Bu nedenle yurt dışına ürün satacak olan her işletme e-ihracat sitesi kurmaya ya da hem e-ihracat sitesi hem de pazaryerlerinden satış yapmaya yönelmektedir.

Yurt Dışına Satış Yapmak

Yurt dışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin genellikle tamamlaması gereken belirli adımlar bulunmaktadır. Gelin şimdi bunlara her beraber bir göz atalım.

·      Yurt dışına satış yapmak için ilk olarak satış yapacağınız ülkeye karar verin.

·      Satış yapacağınız ülkeyi araştırın ve hedef kitleniz hakkında bilgi edinin.

·      Bu pazarda yer alan rakiplerinizi inceleyin ve rekabet analizi yapın.

·      Yurt dışına satış yapmak için bir e ihracat sitesi kurulumu gerçekleştirin.

·      Sitenize ürünlerinizi yükleyin.

·      Sitenizin tasarımını yapın.

·      Sanal pos ve kargo anlaşması yapın.

·      Hedef pazarınızda yer alan ödeme sistemlerini sitenize entegre edin.

·      Ürün ve hizmetlerinizi hedef pazarınızda ön plana çıkarmak için dijital pazarlama çalışmaları yapın.

Sizler de bu adımları tamamlayarak bir e-ihracat sitesi açabilir ve yurt dışına satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Yurt Dışına Satış Yapmanın Avantajları

Yurt dışına satış yapmak oldukça avantajlı bir iş modelidir. Gelin şimdi hep beraber yurt dışına satış yapmanın avantajlarına bir göz atalım.

·      Yurt dışına satış yapan kişi ve işletmeler sitelerini istedikleri dilde özelleştirerek farklı pazarlara açılabilmektedir.

·      Yurt dışına satış yapanlar döviz geliri elde edebilir.

·      Markalar yurt dışına ürün satışı yaparak global bir marka haline gelebilir.

·      Yurt dışına satış yapmak işletmelerin iç pazarda daha hızlı rekabet etmesine olanak tanır.

·      Daha yüksek kar marjı ile satış yapılabilir ve bu da karlılığı artırır.

·      Kişi ve işletmeler yurt dışına satış yaparak işletmelerini daha kolay bir şekilde büyütebilmektedir.

·      Pazaryerleri platformlarına da entegre edilerek marka bilinirliği yaratılabilmektedir.

Yurt dışına ürün satışı yapmanın sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız bir e-ihracat sitesi açabilir, ürün ve hizmetlerinizi yurt dışına satarak gelir elde edebilirsiniz.

Ticimax ile E-ihracat Sitenizi Kurun

Yurt dışına ürün satmak için ihtiyacınız olan e-ihracat sitenizi sizler de Ticimax ile kurabilirsiniz. Ticimax e-ihracat paketlerinin gelişmiş özellikleri sitenizi çoklu dil ve çoklu para birimi ile tasarlayabilir, yurt dışı pazar yeri entegrasyonları sayesinde istediğiniz pazar yerinde de satış yapabilirsiniz. Lokasyon bazlı fiyatlandırma ve ziyaretçi tanıma özellikleri ile farklı ülkelerde farklı tutarlarla satışınızı gerçekleştirebilirsiniz.