TÜİK’in eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisinin enflasyon farkı da netleşti. SGK ve Bağ-Kur emeklileri, yüzde 8,92'lik zam farkını almaya hak kazandı. Ancak memurların enflasyon farkı alabilmesi için yüzde 0,99 oranında ek enflasyon gerekiyor.

Elazığ Haber’in haberine göre; 2024 yılının ikinci yarısına ait 3 aylık enflasyon farkı TÜİK tarafından paylaşılan verilerle açıklandı. Temmuz ayı için yüzde 3,32, ağustos ayı için yüzde 2,47 ve eylül ayı için yüzde 2,97 enflasyon oranlarıyla birlikte kümülatif fark yüzde 8,92 olarak gerçekleşti.

SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Zam

İş Ayakkabılarının Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler İş Ayakkabılarının Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

SGK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayında yüzde 3,23, Ağustos ayında yüzde 2,47, Eylül ayında ise yüzde 2,97 oranında zam farkı elde etti. Böylece toplam zam oranı yüzde 8,92 oldu.

Memurların Enflasyon Farkı İçin Bekleyiş Sürüyor

Memurların enflasyon farkı alabilmesi için eylül ayı itibarıyla yüzde 8,92'lik bir enflasyon farkı oluştu. Ancak memurların zam alabilmesi için en az yüzde 0,99 oranında ek enflasyon farkı daha oluşması gerekiyor. Bu farkın tamamlanması ve net zam oranlarının belirlenmesi için ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

2025 Yılı Zam Oranı Ocak'ta Netleşecek

Memur ve memur emeklisi için 2025 yılına ait zam oranları, Ocak 2025'te açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte netleşecek. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararı doğrultusunda 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında ise yüzde 5 oranında zam yapılması öngörülüyor. Bu zam oranlarına enflasyon farkı da eklenecek.

Memur ve emeklilerin maaş zammı 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak enflasyon verileriyle kesinleşecek.

Editör: Özge Özkan