Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan Esra ve Miraç Bozal çiftinin iki kızından 6 yaşındaki Meryem Bozal, doğal resim yeteneği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Kendine has çizimleriyle ün kazanan minik Meryem, 2 buçuk yaşından beri resimle ilgileniyor. Ailesinin teşviğiyle resme başlayan Meryem'in bu yeteneği anaokulunda keşfedildi. Hayal gücünü kullanarak balina, ejderha, timsah gibi çok sevdiği hayvanları çizip resmeden Trabzonlu Meryem'in çalışmaları, Instagram hesabından binlerce beğeni alıyor.

Resim eğitimi almayan sadece kağıt ve renkli kalemlerle küçüklüğünden beri resim yapan Meryem'in hayali ressam olmak.

Meryem’in annesi Fen Bilgisi Öğretmeni Esra Cevahir Bozal, resmin kızı için terapi gibi olduğunu, okuldan eve döndüğünde masasına geçip resim yapmaya başladığını anlattı.

Mimar baba Miraç Bozal ise pandemi döneminden bu yana kızlarının çizime meraklı olduğunu, bu yeteneğini ve ilgisini keşfettiklerinde resim malzemelerini eksik etmediklerini anlattı.

Trabzon'da havai fişek faciası! Damat tedavi altına alındı Trabzon'da havai fişek faciası! Damat tedavi altına alındı

Filin üstünde kaplumbağa, gitar çalan kuş gibi çeşitli şeyler çizip her resme 5 dakika ayırarak harikalar yaratan Meryem Bozal, Trabzon Ortahisar'ın ve ülkemizin en genç ressamlarından oldu.

Editör: Didem Bektaş