Trabzonspor'da İlk Hedef Göztepe Galibiyeti Trabzonspor'da İlk Hedef Göztepe Galibiyeti

Trabzonspor deknik direktörü Abdullah Avcı, 1-0 galibiyetle bitirdikleri Corendon Alanyaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Bardhi'nin fedakarlık yaparak sahaya çıktığını belirten Abdullah Avcı,"Enis Bardhi bugün hasta hasta oynadı" İfadelerini kullandı.

Mücadele hakkında yorum yapan Abdullah Avcı, "Maç önü söylediğim gibi, 10 günlük süreç yoğun geçti. Biraz karışık oynanan oyundan organize oyuna geçmeye çalışıyoruz. Bugün bunun olumlu ve olumsuz tarafları var. Bugün takım savunmasını çok iyi yaptık. İki tane merkezde bireysel hatadan rakibe verdik. Baskıya yanlış gittik bir pozisyonda. Hücum yönünde zaman zaman iyi şeyler yaptık. Zaman zaman yapamadık. Gelecek oyuncularla birlikte daha zengin ve daha üretken olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah Avcı çok çalışmaları gerektiğini söyleyerek, ''Kazanmak son derece önemli, ligin beşincisi oluyorsun. Oradaki takımlar puan kaybetti. Özveri ve moral adına iyi. Çok çalışmamız gereken konu başlıkları var. Takım savunmasını çok iyi yaptılar yine buna vurgu yapıyorum. Ama daha fazla üretmemiz gerekiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yavaş yavaş adım adım gelişecektir diye düşünüyorum.'' dedi.

Sakatlıklar hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, ''Eren'le ilgili çok ciddi bir şey gelmedi. Mendy'nin de vardı. Bakasetas yok, Trezeguet'in gelecek hafta bizimle birlikte olma ihtimali yüksek. Tekrar organize olmaya çalışıyoruz. Güzel bir galibiyet oldu bizim için.'' şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı sözlerine, ''Trabzonspor taraftarı, bu kulübün sahibidir. Bana da başından bu yana harika duygular yaşattılar. Destek vermeye devam ettiler. Biz onlarla yaptık bu zamana kadar bundan sonra da devam edeceğiz.'' şeklinde son verdi.

BASIN TOPLANTISI

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, uzun bir aradan sonra geri döndüğü ve maça çıktığı için mutlu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün uzun aradan sonra Trabzonspor'da maça çıktım. Toplamda 117 tane maça çıkmıştım, bugün 118 oldu. Çok güzel duygular yaşadım, tekrar burada olmak çok güzel. 28 ayda harika duygular yaşadım burada ve gerçekten çok güzeldi. Tekrar bu heyecanı yaşamak çok iyiydi, ikinci kez bu onuru bana veren Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de Trabzonspor taraftarına çünkü kulübün gerçek sahibi onlardır. Hep bana destek oldular. İyi oyun ve maç kazanarak taraftarların buraya daha fazla gelmelerini sağlayacağız."

Avcı, hücum organizasyonlarında daha iyi olmaları gerektiğini vurgulayarak, "İlk yarı savunma anlamında doğru işler yaptık. Bir tek merkeze oynarken iki top verdik, bir de baskıya geç gittiğimizde pozisyon verdik. Onun dışında 9-10 günlük süreçte yoğunlaştığımız takım savunmasının büyük bir bölümünü doğru yaptık. Hücum anlamında eksiklerimiz vardı. Rakip bizi merkezde beklerken oyunun yönünü çok çabuk değiştirmemiz gerekiyordu. Bunu zaman zaman yaptık zaman zaman yapamadık. İkinci yarı biraz daha final pası atabilseydik farkı açabilirdik, ofsayta düşmeseydik de fark açılabilirdi." şeklinde konuştu.

Beşinci olmanın güzel olduğunu ifade eden Avcı, "Hücum anlamında tekrar etmemiz gereken, set hücumlarını çalışmamız gerekiyor. Trezeguet önümüzdeki hafta gelecek. Pepe oyuna girdi bize hayal ettirdi biraz. Bunlar da olduğunda kazanma alışkanlığını edinmemiz gerekiyor. Bugün Abdülkadir Ömür çok ekstra bir oyun oynadı. Bardhi hasta hasta oynadı mevkisel olarak iyi oynadı. Kazanmak çok önemliydi. 2020'den beri en fazla galibiyet alan hoca olmuşuz, kalemizi gole en fazla kapatan hoca olmuşuz. Kazanma alışkanlığı olan bir takım olmak istiyoruz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. " değerlendirmesinde bulundu.

NICOLAS PEPE AÇIKLAMASI

Avcı, maç içerisinde sakatlık yaşayan Batista Mendy ve Eren Elmalı'yla ilgili de konuşarak, "Eren ve Mendy'nin sakatlıkları biraz kramp sakatlıkları gibi gözüküyor. Bu maçı kazandık cebimize koyduk. Olumlu olumsuzlarını cebimize koyup devam edeceğiz. Hafta sonu da kazanarak iyi bir şekilde devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, Nicolas Pepe'nin performansıyla ilgili "Pepe yetenekli oyuncu taraftar da o tarz oyuncuları seviyor. Pepe çok üst seviyeleri görmüş bir oyuncu. Sağlık ekibiyle birlikte adım adım süreyi de planlıyoruz. Önümüzdeki hafta süresini biraz daha artıracağız." şeklinde görüş belirtti.

Editör: Haber TS