Trabzonspor, sezona başladığı Nenad Bjelica ile 8. haftada yollarını ayırdıktan sonra, tarihi şampiyonluk deneyimine sahip Abdullah Avcı'yı teknik direktörlük koltuğuna getirdi. Ligde 3. sırada bulunan ancak lider Fenerbahçe ve Galatasaray'a 14 puan geride kalan bordo-mavililer, devre arasında kadroda önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.

Savunmada Yeniden Yapılanma

Trabzonspor, defans hattında yapılanmaya gidecek ve sezon başında transfer edilen Benkovic ile Fernandez'i devre arasında takımdan gönderecek. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın, stoperlerden iyi top kullanabilen oyuncuları tercih etme anlayışı doğrultusunda, bir başka stoper olan Beniya'yı da yedeğe çekerek orta saha oyuncusu Batista Mendy'i stoper mevkiine çektiği biliniyor.

Hedefte Yıldız Bir İsim

Avcı'nın raporu doğrultusunda hareket eden Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe'nin de transfer etmek istediği bir yıldız isimle temasa geçti. Brezilyalı savunmacı Nino, Fluminense ile sezon sonunda sözleşmesinin sona erecek olması nedeniyle bordo-mavili takımın transfer listesine girdi.

Nino'nun Profili

Trabzonspor Ezeli Rakiplerine Göre Transferde Akılcı Davrandı Trabzonspor Ezeli Rakiplerine Göre Transferde Akılcı Davrandı

26 yaşındaki Nino, Fluminense ile olan sözleşmesinin son senesinde ve piyasa değeri 11 milyon Euro olarak kaydediliyor. Bu sezon takımıyla çıktığı 57 maçta 5 gol atan ve 2 asist yapan sağ ayaklı stoper, aynı zamanda Copa Libertadores şampiyonluğu yaşamış bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Transfer sürecinin, oyuncunun sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle Trabzonspor için avantajlı bir noktada olduğu belirtiliyor.

Editör: Haber TS