Son dönem Trabzonspor'a transfer olacağı yönündeki haberlerle gündeme gelen, bir dönem Türkiye'de Beşiktaş forması giyen Hollandalı futbolcu Wout Weghorst, Alman basınına açıklamalarda bulundu. Çok merak edilen transfer iddialarına yanıt veren Hollandalı'nın sözleri dikkat çekti.

UNİTED HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

Bir dönem Türkiye'de kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Burnley tarafından Manchester United'a gönderilen Hollandalı futbolcu Wout Weghorst'un, kırmızı şeytanlar ile olan macerası beklediği gibi geçmedi.

ALMANYA'DA OYNADI

Sonrasında Burnley'in, Hoffenheim'a kiraladığı Weghorst, sezonu itibariyle Burnley'e geri döndü. EURO 2024'te attığı golle de, dikkatli bakışları üzerine çeken Weghorst'un adı son dönemde Trabzonspor'la anılıyor.

Şenol Güneş Trabzonspor'da İdeal 11'ini Arıyor Şenol Güneş Trabzonspor'da İdeal 11'ini Arıyor

SÜPER LİG'E GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Trabzonspor'la el sıkıştığı ve ailesinin de Trabzon'un doğasına hayran kaldığı iddia edilen Weghorst, Kicker'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve cevabı merakla beklenen transfer sorusuna açıklama yaptı.

'HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM'

EURO 2024'te İngiltere ile yarı final oynayan Hollanda'nın kaybetmesinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Weghorst, emekli olmayı düşünmediğini ve 2026 Dünya Kupası'nda oynamayı hedeflediğini belirtti, şu ifadeleri kullandı:

'37-38 YAŞIMA KADAR OYNARIM'

"Şu anda 37 ya da 38 yaşına kadar oynamak istiyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve çok iyi durumdayım. Genç oyuncuları görünce 30'lu yaşlarımın başında kendimi farklı hissediyorum ama kesinlikle yaşlı değilim. Umarım EURO 2024, milli takımdaki son turnuvam olmaz. 2 yıl sonraki Dünya Kupası kesinlikle hedeflerim arasında. Goller atacağım ve orada olacağım."

TRANSFER İDDİALARINA YANIT

Öte yandan transfere ilişkin Weghorst, "İlgilenen birkaç takım var ve şimdi Burnley ile antrenmanlara başlıyorum. Başarılı bir sezon geçireceğime inanıyorum. Her iki taraf için de uygun bir çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

AJAX AÇIKLAMASI

"Benim için genel olarak transfer paketinin uygun olması gerekiyor. Ailece çok fazla seyahat ediyoruz. Bizim için kalıcı bir yer arıyorum. Bu yüzden Hollanda kesinlikle bir seçenek. Ajax, Hollanda'nın en büyük kulübü. Fazla söze gerek yok."

BEŞİKTAŞ SÖZLERİ

Son olarak Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde değinen Weghorst, Türkiye günleri hakkında şu sözleri kullandı:

'İNANILMAZDI'

"Son yıllarda birçok kulüpte oynasam da mutlu ve şanslıydım. Burnley'ye transfer olarak Premier Lig hayalimi gerçekleştirdim. İstanbul'da geçirdiğim dönem muhteşemdi. Taraftarlar, duygular ve tutku açısından harika bir seçimdi. Benim için inanılmaz bir deneyimdi. Manchester United bir hayalin daha gerçekleşmesi. Çok fazla gol atamasam da kupa kazandık. O dönemi sevgiyle hatırlıyorum."

Editör: Haber TS