Akciğer kanseri belirtileri erken teşhis ve tedavi açısından, hayat kurtarmak açısından bilinmesi gereken semptomlardır. İşte, akciğer kanserinin 5 erken belirtisi!

Akciğer kanseri hiç sigara içmeyenlerde artıyor - belirtilerini nasıl fark edeceğinizi biliyor musunuz?

Uzmanlara göre sigara içmek akciğer kanserinin açık ara 1 numaralı nedenidir ve tüm vakaların yüzde 80 ila 90'ını oluşturmaktadır.

Trabzon Şehir Hastanesinin Yüzde 50'si Tamamlandı Trabzon Şehir Hastanesinin Yüzde 50'si Tamamlandı

Ancak çoğu insan sigara içmek ile akciğer kanseri arasındaki bu bağlantıyı uzun zamandır anlamış olsa da, akciğer kanseri teşhisi konulan hiç sigara içmemiş kişilerin sayısının arttığını öğrenince şaşırabilirsiniz. Akciğer kanserinden ölen kişilerin yüzde 20'si hiç sigara içmemiştir. Dahası, hiç sigara içmeyenlerde görülen akciğer kanseri daha genç bir nüfusu etkiliyor gibi görünüyor.

Akciğer Kanserinin 5 Erken Belirtisi

Akciğer kanserinin, hastalık için risk faktörü taşımayan kişilerde de görülme sıklığındaki artış göz önüne alındığında, rahatsız edici semptomlara dikkat etmek ve bunları bir doktora danışmak önemlidir. Akciğer kanseri belirtileri merak edilmektedir. Peki, akciğer kanseri erken belirtileri yani hastalığın ilk aşamalarında görülebilen belirtiler nelerdir?

  • Nefes darlığı
  • Kalp ritminde bozukluk/Hızlı nabız
  • Kronik öksürük
  • Kan öksürme
  • Kilo kaybı, ateş ve gece terlemeleri.
Editör: Didem Bektaş