Bocce Bowling Dart Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu şampiyonaya 25 farklı şehirden 138 sporcu katıldı. Farklı dallarda dereceye giren engelli sporcular, madalya töreni ile ödüllendirildi.

9 yıldır bu branşın içinde olan Samsun/Atakum Belediyesi Boccia Takımı şampiyona öncesi talihsiz bir olay yaşadı. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, takıma 2 kere söz vermesine rağmen, şampiyonaya 3 gün kala maddi problemleri öne sürerek 11 engelli sporcuyu şampiyonaya göndermeme kararı aldı.

Bu durumu öğrenen Trabzonlu iş adamı Hüseyin Başaran konuya el attı ve takımın tüm sponsorluğunu üstlenerek engelli sporcuları Kocaeli'nde düzenlenen şampiyonaya gönderdi. Şampiyonayı 5 madalya ve 1 kupa ile tamamlayan Atakum Belediyesi Boccia Takımı sporcuları Hüseyin Başaran'a minnettar olduklarını belirtti. Trabzonlu iş adamı Başaran'ın yaptığı bu davranış spor camiasında büyük alkış topladı.

Şenol Güneş Trabzonspor'un Başına Geçti: Gel Dediler Geldik Şenol Güneş Trabzonspor'un Başına Geçti: Gel Dediler Geldik

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Atakum Belediyespor Boccia sporcusu ve aynı zamanda Trabzonspor kongre üyesi Emre Vural şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 10 aydır Kocaeli'de düzenlenecek olan Boccia Türkiye Şampiyonası'na hazırlandık, son 2 aydır ise belki de zamanımızın tamamı antrenman sahalarında geçti.

Atakum Belediye Başkanı Sayın Serhat Türkel; bu son 3 hafta içerisinde 2 ayrı toplantımızda "Sizi şampiyonaya göndereceğim..." sözünü vermesine rağmen, şimdi şampiyonaya 3 gün kala maddi problemleri önümüze koyarak şampiyonaya takımımızı gönderemeyeceğini söylüyor.

Lafı hiç uzatmaya gerek yok, 11 tane engelli arkadaşımızı şampiyonaya gönderemiyorsanız, yarından tezi yok o koltuğu boşuna işgal etmeyin. Bu durum ne belediyeciliğe ne spor ahlakına ne de insani yargılara hiç yakışmadı.

7 yıldır Atakum Belediyespor formasıyla onlarca şampiyonaya katıldım, Milli Takımla yurt dışına çıktım, dereceler elde ettim. Ortada bir hak var mı bilmiyorum ama şayet var ise ben hakkımı helal etmiyorum.

Sayın Başkan, 11 engelli arkadaşımızın emeklerini heba ettiniz ve böyle hatırlanacaksınız...! Kazandığım 2 madalya ve bir kupayı Hüseyin Başaran'a armağan ediyorum bu başarıda onun çok büyük katkıları var."

Şampiyonanın ardından engelli takımın antrenörü Gamze Ekinci Bostan Trabzon'a gelerek iş adamı Hüseyin Başaran'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Fd70551B 6B1C 4E14 Adbb 4514248A93AcEa20E476 Cece 44Ae 983B 980631B6B55D086169F3 1382 4A6F Ac83 F1C120Bfd645

Editör: Haber TS