Etkinliğe Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç ve Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ilçe belediye başkanları, Asbaşkan Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyeleri, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören ve yönetim kurulu üyeleri, TFF Bölge Müdürü Hamdi Aslan, Gençlik ve Spor Eski Bakanı, Trabzonspor eski başkanı, futbolcusu Faruk Nafiz Özak, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, eski başkanlar, eski yöneticiler, eski futbolcular, davetliler ve basın mensupları katıldı. Gazete sayfalarındaki şampiyonluk sergisinin ardından Trabzonspor’un 2021-2022 sezonunda elde edilen şampiyonluk belgeseli izlenildi.

Şenol Güneş'ten Duygusal Şamil Ekinci Açıklaması Şenol Güneş'ten Duygusal Şamil Ekinci Açıklaması

Açılış konuşmasını Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören yaptı.

Ören, “Süper Lig’de 50.yıl etkinliğimize hoş geldiniz. Bizim nesil Trabzonspor ile büyüdü. Başarıları ile her zaman gurur duyduk şimdi Trabzonspor’a hizmet etme zamanı. Bugün huzurlarınızda Divan Kurulu başkanıyım ama. Kuruluşundan bugüne büyük başarılar kazanan şanlı kulübümüzün bir üyesi olmaktan her zaman gurur duydum. Her zaman da gurur duyacağız. Bordo-Mavi renklere bağlılığımız takdire değer” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: "Unutulmaz bir başarı yakalamıştık. 73-74 şampiyonluğu en değerliler arasındadır. Sultan Alparslan geldik demişti Atatürk gitmiyoruz demişti. İnadımızla geldik yolumuz belli hep ileri ileri. 2 yıl sonra inşallah ilk şampiyonluğumuzun 50. Yılını kutlayacağız" dedi.

Trabzonspor Kulübü Eski Başkanı Celal Ataman: Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum Ömür denen çözülmesi çok zor bir muamma içerisinde bu noktalara gelmiş olması bahtiyarlıkların en büyüğüdür. Tertip edenlerden Allah razı olsun. Anılar çok benim yaşımdaki insanlar geleceğe yönelik planlamalardan daha çok eski hatıralarla yaşarlar. Şu anda iftihar ettiğim birisini 73-74 sezonunda tamamıyla kendime mal ettiğim başarı olarak görüyorum. Tesadüf belki ama benim başkanlığım dönemindeki 5. Yıldıza sebebiyet verdik. Tevazu yapmam, 73-74 sezonunda simdi karşımda duran o zaman çalışma arkadaşlarımızdan mütevazi kişiliğiyle Faruk Nafiz Özak. Bu gururu hep yaşıyoruz."

Eski Bakan Faruk Özak: Bu tarihi yazmak anlatmak çok zaman alıyor. Şunu söyleyim yönetim kurulumuz başkanımıza tümüne divan başkanımıza ve devamına teşekkür ediyorum. 57 yıllık tarih 50 yıllık Süper Lig’de oluşu anlatmak hazırlanmak. O olaylara şahit olanları ikna edip buraya getirmek çok zor. Bu toplantıları 20-25 yılda yapmak lazım. Bu efsaneyi başlatanlardan Salih ağabey entübe olmuş. Süha Akçay rahmetli olmuş Nihat Karanis, Suat Ağabey, Nizamettin Ağabey aramızda yok. Hayrettin Şiranlı aramızda yok, Fehmi ağabey hasta gelme. Naci abi hasta Kadir’i genç yaşta kaybettik. Dozer Cemil efsane bi çocuk futbolu bırakıyor ve diyor ki ben Trabzonspor’dan başka bir takımın formasını giymem. Şamil ağabey hasta gelemedi. Ataman ağabey iyi ki varsın Utku ağabey hasta gelemedi. Şener Sürmeneli İstanbul’dan gelen tek oyuncumuz. Berkant’ı kaybettik, Burhan ağabeyi kaybettik, Şahinkaya’yı kaybettik.Türkiye’de böyle bir takım yoktu. Çoşkun ağabey rahmetli oldu. Bu sene Şahinkaya ailesi çok acılar yaşadı. Bülent kardeşimiz çok zekiydi. 10-20 yılda hatırlamak lazım aksi halde hafızayı kaybedebiliyoruz. Bu başarı tesadüf değil. Kavakmeydan’da cirit ok güreş müsabakaları yapılıyor. Türkler tarafından kurulan ilk kulüp İdmanyurdu. 1914’de Dünya savaşına katılıyorlar ve hepsi şehit oluyor. Mustafa Reşit Tarakçıoğlu Trabzon’a en büyük faydası olan insan. Trabzon muallimler cemiyetini kuruyor. Amacı muhacirlik yaşamış işgale uğraşmış Trabzon’da hayatı yeniden kurmak birlik beraberlik içinde mücadeleye katkıda bulunmak. Trabzon’da İdmanocağı’nı kuruyorlar. Ben de burada yetiştim. Bu kulüp öyle kulüpki Tiyatro, müzik olan bir kulüptü. Ahmet Suat ile beraber Özkan, Necmi, Atay ile oynadık.Eskrim bile vardı. İstiklal Savaşı’nın büyük önderlerinden Kazım Karabekir Paşa bu kulübe Fahri Başkanlık yapıyor. Süleyman Kuğu olimpiyatlarda mücadele ediyor ve dergi çıkarılıyor. İdmanocağı ve Necmiati daha sonra kuruluyor. 1923’de Türkiye FIFA’ya üye oluyor. Bir çınar ağacı gibi tarihi kökleriyle apaçık ortadır. 73-74’de rahmetli Ahmet Suat Özyazıcı ve Barbun Ziya ağabeyler öze dönüşü başlattı ve bu kadro oluştu. Bir rekoru var. 2 puandı galibiyet 30 maç oynandı 38 gol attık ve 6 gol kalemizde gördük. Özyazıcı zeki bir adamdı. İlk defa tandem ifadesini ondan duyduk. Böylesine takımda 2. Kaptandım. Trabzon denilince düşünmek lazım. Trabzonspor’da futbolcu olarak oynamış 3 tane dayısı olan bir başkanımız var. Tarık Kafkas ağabeyimizin oğlu Zeyyat Kafkas var. O evlerde hep Trabzonspor konuşulur. 82-84’de futbol sorumlusuyum, gidiyorum daha girmeyeceğim dedim. Babam güldü, Kuran öğretmeniydi. Bana dedi ki noldu ‘baba kaçamadık’ dedim. Trabzonspor seni yönetiyor dedi. Hayatımız onunla geçti her an onu düşünüp katkıda bulunmakla geçti. İleriye doğru umutla bakmak için sahaya gidip forma alıp destek olmamız lazım. 

Editör: Haber TS