Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında 15 Eylül Pazar akşamı Papara Park'ta Trabzonspor - Beşiktaş derbisi oynanacak. Sezonun ilk derbisi sporseverler ve taraftarlarca büyük bir heyecanla bekleniyor. Öte yandan, Şenol Güneş'in ve Giovanni van Bronckhorst'un ilk 11'leri ile taktikleri de merakla bekleniyor.

Beşiktaş'ın Derbi Planı Belli Oldu

Beşiktaş'ın Hollandalı hocası Giovanni van Bronckhorst yaptığı son açıklamada, derbi için taktik ve planlardan bahsetti. Sakatlığı hızla iyileşen Semih Kılıçsoy'un bu akşamki derbi maçında yedeklerde olacağını ancak tüm gücünü toparlayan genç golcünün maçta yer alabileceğini belirten Giovanni van Bronckhorst, maç dizilimi ve taktikler ile ilgili şu ipuçlarını verdi.

Beşiktaş teknik kadrosu, derbiye özel son çalışmayı dün yaptı. Trabzonspor'a karşı taktik çalışan Kartal, hazırlıklarını tamamladıktan sonra Trabzon'a hareket etti.

Gio, Beşiktaş'ın her maçında taktiğinin daha iyi anlaşılacağını, yedek oyuncuların ana kadrodakilerden bile önemli olduğunu, Beşiktaş'ın her futbolcusunun eşit değer ve yetenekte olduğunu vurguladı.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu Yeni Sezon Öncesi Mesaj Yayınladı Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu Yeni Sezon Öncesi Mesaj Yayınladı

Takımı şu anda her dişlisiyle birlikte çalışabilen bir makineye benzeten Hollandalı, “Bu takımda yedek diye bir şey yok. Oyunun en kritik işi hamle yapmaktır. Bu kritik hamleyi kulübede yanımda beklettiğim oyuncular yapar. Bu takımda herkesin önemi ayrı" diye konuştu.

Beşiktaş, Trabzonspor deplasmanına kalede Mert, savunmada Svensson, Paulista, Uduokhai ve Masuaku, orta sahada Musrati-Gedson ikilisiyle çıkacak. Hücumda ise Milot Rashica, Rafa Silva, Joao Mario ve Ciro Immobile olacak. Semih Kılıçsoy ise yedeklerde yer alacak ve gerekirse oyuna dahil edilecek.

Editör: Didem Bektaş