Tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de kripto para piyasalarına gösterilen ilgi üst düzeydedir. Her ne kadar kripto para piyasaları hareketli ve risk barındıran piyasalar olsa da, hangi kripto paraya yatırım yapıldığı kadar önemli olan diğer bir unsur, hangi kripto para borsasında işlem yapıldığıdır. Hal böyle olunca kripto para piyasalarını takip eden ve bu piyasalarda işlem yapmak isteyen kişilerin önceliği, güvenilir kripto para borsalarını tercih etmek olmaktadır.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak kabul edilen Binance, 2017 yılında Çinli girişimci Changpeng Zhao tarafından kurulmuştur. Hızla büyüyen ve kripto para dünyasının önde gelen oyuncuları arasında yer alan Binance; kripto para alım satımı, yatırımı ve ticareti yapma imkanı sağlar.

Geldiğimiz noktada Binance, kripto para borsası denilince akla gelen ilk isimlerden biridir. Son yılların yükselen değeri kripto para birimlerinin alım satımı söz konusu olduğunda ise pek çok kişi tercihini Binance’tan yana kullanmaktadır. Dünya genelinde çok büyük işlem hacimlerine ulaşan Binance, kripto para pazarının Türkiye’deki potansiyelini keşfedince Binance TR’yi kurdu ve ülkemizdeki kripto para yatırımcılarına Binance TR ile hizmet vermeye başladı. Bunun sonucunda, daha kolay ve hızlı bir şekilde kripto para alıp satmak isteyen Türk yatırımcılar “Binance referans kimliği nedir?”, “Binance referans ne işe yarar?” ve “Binance TR referans kodu nedir?” sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı.

Binance TR Referans Kodu Nedir?

Yatırımcıların Binance TR üzerinden kripto para alım satım işlemleri yapmak için öncelikle Binance üyeliği oluşturması gerekir. Üyelik oluşturma işlemleri yapılırken kullanıcıların karşısına çıkan Binance TR referans kodu alanının doldurulması opsiyoneldir. Ancak üyelik işlemleri sırasında, Binance TR referans kimliği olarak da bilinen Binance referans kodu girilmesi, kullanıcılar açısından pek çok avantajı beraberinde getirmektedir.

Yatırımcılar Binance TR’de yeni bir hesap oluştururken karşılarına çıkan Binance TR referans kodu alanını, Binance TR referans kodu A624LDPY şeklinde doldurabilirler. Referans kimliği Binance üyelik işlemi sırasında yazıldığı takdirde, yatırımcılar alım - satım işlemlerinde %20’ye varan oranlarda indirim alma şansını elde ederler.

Binance TR Referans Kodu: A624LDPY

Emeklilere 18 Bin TL’ye Kadar Promosyon Fırsatı! Emeklilere 18 Bin TL’ye Kadar Promosyon Fırsatı!

Dünya genelinde en çok tercih edilen kripto para borsaları arasında ilk sıralarda yer alan Binance, zaman içerisinde farklı ülkelerdeki yatırımcıların yatırım işlemlerini kolayca yürütmesini sağlayacak lokal borsalar üzerinden hizmet sunmaya başlamıştır. Yatırımcılar açısından pek çok farklı avantajı beraberinde getiren bu süreç, Türkiye’deki yatırımcılara Binance TR üzerinden kripto para işlemlerini gerçekleştirebilme imkanını sunmuştur.

Kripto para alım - satım işlemlerini Binance TR üzerinden yapmak, kullanıcılara özellikle para çekme sürecinde büyük kolaylık sağlar. Binance TR hizmet vermeye başlamadan önce işlemlerini global Binance hesapları üzerinden yapan kullanıcılar, global Binance hesaplarındaki paralarını yerli bir borsaya aktarmak ve çekim işlemini bu borsa aracılığıyla yapmak zorundaydı. Bu uygulama yalnızca daha fazla zaman ve emek harcanmasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda komisyon ücretleri de daha fazla olurdu.

Günümüzde Binance TR üzerinden işlem yapılmaya başlanmış olması sayesinde, bu süreçlerin tümü çok daha kolay ve daha avantajlı bir hale gelmiştir. Binance TR referans kodu A624LDPY ile Binance TR üyeliği açan ve kripto para piyasalarındaki alım - satım işlemlerine başlayan kullanıcılar hem %20’ye varan oranlarda indirim avantajından faydalanabilmekte hem de para çekim işlemlerini çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Yatırımcılar Binance TR referans kodu A624LDPY ile Binance TR üyelik işlemlerini tamamladıklarında, yaptıkları işlemlerden komisyon indirimi elde ederler. Kendileri Binance TR referans kodu oluşturup başka kullanıcıların bu kodla üye olmasını sağladıklarında ise bu kullanıcıların yaptığı işlemlerden küçük bir miktar komisyon alırlar. Böylece yatırımlarının dışında bir birikim yapma imkanına da kavuşurlar.

Binance TR Referans Kodu Ne İşe Yarar?

Daha önce de altını çizdiğimiz üzere kullanıcılar yeni üyelik işlemini Binance TR referans kodu girerek tamamlandığında, Binance TR üzerinden yapacakları alım satımlarda %20’ye varan oranlarda indirim kazanabilirler. Diğer bir deyişle her alım satım işleminde komisyon indirimi sayesinde kar elde edebilir.

Kripto para piyasalarında işlem yapacak olan kullanıcılar Binance TR üyeliği oluştururken Binance TR referans kimliği girdiklerinde, kripto para alım satımı ya da bozumu sırasında ödedikleri komisyon kesintisi %20’ye varan oranlarda düşecektir. Yani Binance TR referans kodu A624LDPY yazarak üyelik işlemini tamamlamak, alım - satım işlemleri sırasında daha az komisyon ücreti ödemeyi sağlayacaktır.

Binance Referans Kodu Sonradan Eklenebilir mi?

Binance referans kodu yalnızca, kullanıcılar Binance TR’de ilk kez hesaplarını oluşturdukları sırada yazılabilir. Daha önceden açılmış olan bir Binance TR hesabına, daha sonra Binance TR referans kimliği eklenemez. Bunun nedeni, Binance sisteminin kullanıcılarına yalnızca üyelik sırasında Binance TR referans kodu ekleme izni vermesidir. 

Sonuç itibarıyla, Binance TR hesap açılışı sırasında Binance TR referans kodu eklemeyen kullanıcılar, Binance referans programının kendilerine sağladığı avantajlardan faydalanamayacaklardır. Siz de kripto para piyasaları ile ilgileniyor ve kendinize bir Binance TR hesabı açmayı düşünüyorsanız, Binance referans programının sağladığı çeşitli avantajlardan yararlanmak için, hesap açılışı sırasında Binance TR referans kodu A624LDPY bilgisini girmeyi unutmayın.

 

Binance Referans Kodu Değiştirmek Mümkün mü?

Binance hesap açılışı sırasında girdiğiniz Binance referans kodunu, daha sonradan ekleyemediğiniz gibi değiştirme işlemi de yapamazsınız. Kendi sahip olduğunuz ya da size ait olan bir referans kodunu değiştirmek istemeniz halinde ise yeni bir kod oluşturabilirsiniz. Bu durumda arkadaşlarınızla paylaşacağınız Binance TR referans kodunu değiştirmeniz mümkün olabilir.

Binance Referans Kodu Nerede?

Binance referans kodu bilgisine erişmek için; Binance platformunun sağ üst kısmında bulunan profil resmine, daha sonra açılan menü üzerinden “Referans” seçeneğine tıklamanız gerekir. Binance referans kodu bulunmayan Binance TR üyelerinin, kendileri için bir Binance TR referans kodu oluşturması mümkündür. Binance TR hesabı olmayan kullanıcıların yapması gereken ise öncelikle bir Binance TR referans kodu girerek kendi üyelik işlemlerini tamamlamak, daha sonra kendilerine ait bir Binance referans kodu oluşturarak arkadaşları ve yakınlarıyla paylaşmaktır.

Bunun için yapılması gereken, Binance TR üzerinden ilgili sayfayı ziyaret etmek ve kendine ait bir Binance referans kodu oluşturmaktır. Daha sonra ise arkadaşlarını Binance üyesi olmak üzere davet ederken kendi Binance referans kodlarını paylaşabilirler.

Kendileriyle paylaşılan Binance TR referans kimliği ile Binance TR üyelik işlemini tamamlayan yatırımcılar, Binance TR üzerinden yaptıkları tüm kripto para alım - satım işlemlerinde komisyon indirimi avantajından faydalanırlar. Binance TR referans kimliği kullanılan yatırımcı ise kendi paylaştığı Binance TR referans kimliği ile hesap açan ve alım - satım yapan kullanıcıların yaptığı işlemler üzerinden komisyon kazanır. Yani Binance TR referans bağlantısını paylaşan kişi, söz konusu referans koduyla üye olan kullanıcının Binance TR üzerinden yaptığı kripto para alım - satım işlemleri sırasında borsaya ödediği komisyonun bir kısmından pay alır.

Binance TR referans kodu kullanımına dair hiçbir kişi sayısı ya da süre sınırlaması yoktur. Gerçekleştirdiği kripto para alım - satım işlemlerinden komisyon indirimi elde etmek isteyen her kullanıcı Binance referans kodu kullanarak çeşitli avantajlardan faydalanabilir.

Editör: Özge Özkan