Sanat Galerisi İstanbul Sanat Galerisi İstanbul

Yanak estetiği veya tıbbi ismiyle bişektomi yaptıranlar memnun kalan sonuçlar alıyor.  Görsel açıdan daha etkili yanaklara sahip olmak için bişektomi yaptırdığınızda, öz değerlendirmenizde de artış olacaktır. Uzun vadede yanak bölgesi sorunu yaşıyorsanız, klinik muayenesi ardından yanak estetiği talebinde bulunabilirsiniz. Farklı tekniklerle beraber, etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Bişektomi (Yanak Estetiği) Nedir? Nasıl Uygulanır?

Yanak estetiği yanak yağlarını alma mantığı üzerine kurulu bir işlemdir. Estetik uygulama olması nedeniyle bişektomi yaptıranlar yanak bölgesinde yeni ve daha etkili bir görünüm amaçlar.  Uygulama aşaması sonrası baştan işaretlenen şekilde yeni görünüm sağlanacaktır.

Yanak estetiği uygulaması öncesi kişisel uygunluk durumuna bakılır. Muayene esnasında, uygun olan adaylar bazı kriterlere göre belirlenmektedir. Karar verildiğinde ise, operasyon hazırlığı yapılır ve yanaklardaki yağlardan bir kısmı çıkarılmaktadır. Operasyonda anestezi kullanılır ve işlem tamamlanınca gerekli uzman önerileri yerine getirilmelidir.

Bişektomi Kimler İçin Uygundur?

Yuvarlak yüz hatları, dolgun yanak görünümü, beklentiler konusunda sağlıklı sonuçlar hedefleyebilmek bişektomi olacaklar için önemlidir. Operasyon olacağından dolayı, tütün gibi zararlı alışkanlıkların da olmaması istenir. Başvuran kişi, ağırlık olarak sağlıklı bir kiloda olmalı ve ameliyatı engelleyen bir sağlık sorunu yaşamıyor olması önemlidir.

Bişektomi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

İyileşme aşaması boyunca, ağrı ve sızı olması durumunda, uzman tarafından verilen ilaçlar kullanılmalıdır. Şişlik geçmesi halinde düzenli kontroller yapılmalıdır.

Yanak operasyonu geçiren kişi, genelde 15 gün içerisinde iyileşme süreci yaşar. Operasyon esnasında açılan kesiler minimal düzeyde olduğu için, görünürde bir çizik vs. olmamaktadır. Tam iyileşme süresine bakılırsa da 3 haftalık bir aşama olacaktır.

Ameliyatsız Yanak İnceltme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Operasyon geçirmeden gerçekleşen yanak inceltme işlemi yapılabilmektedir.  Bu işlemde yanak bölgesine ağız içinden ulaşım sağlanır. Kullanılan yağ yakma tekniği, bu şekilde gerçekleşmektedir. Radyo frekans ısıyla birlikte yanak inceltme işlemi tamamlanır. Yanaklardaki yağlar, her bir bölüme uygulama ardından yarım saat içinde eritilmiş olur. Gerçekleşen işlemden sonra daha ince bir yanak ve yüz görünümü elde edilecektir.

Ameliyatsız Yanak İnceltme İşleminin Faydaları ve Avantajları

Ameliyatsız yanak inceltme sayesinde daha genç ve sıkı bir yüz görünümü elde edersiniz.  Kolajen üretimini tetikleyen yanak inceltme işlemi ameliyata bağlı etkilerden soyutlanmıştır.  Bişektomi ile gelen şişlik, yara veya renk değişimi görülmediğinden yaygın şekilde tercih edilmektedir.

Ameliyatsız yanak inceltme uygulamasıyla beraber, doku eksilmesi sorunu yaşanmaz. Ameliyatla yapılan yanak inceltmede olduğu gibi kalıcı etkiler görülmez.  Ek olarak operasyona göre ekonomik bir sonuç verir.

Yanak inceltmeden sonra, fotojenik değerlendirme bakımından kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.  Görsel açıdan etkisiyle beraber dikkat çeken görünüş farkları sizi bekleyecektir. İstediğiniz estetik görünümü elde etmek, motivasyonu artırıcı bir etki yapar. Bu da işe veya sosyal hayata olumlu etkiler yapacaktır. Devamlı görselliği ön planda olan bir işiniz varsa, avantaj elde edersiniz.

Ameliyatsız Yanak İnceltme İşlemi Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyatsız yanak inceltme uygulamasını yaptırdığınızda herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Fakat yine de işlem öncesi genel muayene ile beraber, uygunluk kontrolü sağlanır. Yanak iç kısmında yapılacak inceltme işlemi için bir engel olmaması gerekir.

İşlem yapmadan önce ağız içi ve cilt dokusunda bir sorun varsa, öncelikle bu tedavi edilmelidir. İltihap riskleri olmaması adına, küçük işlemde bile gerekli önlemler alınacaktır.

Ameliyatsız yanak inceltme işleminin uygulanması ardından, ani kilo değişimlerinden uzak durmalısınız. Aksi halde yanak inceltme uygulaması etkisini azaltabilir. Hızlı kilo alıp verme süreci olacaksa, bir süre daha estetiği erteleyebilirsiniz.   

https://www.elifsedakeskin.com/bisektomi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Özge Özkan