Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği hisseleri, yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi oldu. Trabzonspor hisseleri, geçen ay yüzde 1,4 değer kazandı.

Diğer spor kulüplerinin hisselerinde ise düşüş eğilimi öne çıktı. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar hisseleri yüzde 10,5, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ hisseleri yüzde 21,8 ve Fenerbahçe Futbol AŞ hisseleri yüzde 25,9 değer kaybetti.

Şenol Güneş'ten Futbolculara Dikkat Çeken Sözler Şenol Güneş'ten Futbolculara Dikkat Çeken Sözler

Açıklanan bilançolar, yapılan transferler, transferlerden elde edilen gelirler ve sponsorluk anlaşmaları, spor şirketlerinin borsadaki performansını etkileyen faktörler arasında yer aldı. Transfer sezonunun başlamasıyla spor hisselerinde hareketlilik görüldü.

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp olan Fenerbahçe, temmuz ayını 13 milyar 867 milyon 98 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Fenerbahçe'yi, 8 milyar 532 milyon lirayla Galatasaray, 7 milyar 224 milyon lirayla Beşiktaş ve 5 milyar 575 milyon lirayla Trabzonspor izledi.

Editör: Haber TS