Evlilik bir sözleşmedir. İki ayrı insanın aynı hayatı paylaşmak ve aile kurma konusunda verilen sözün yasal kurallar çerçevesinde evlilik sürecinin tamamlamasıyla akit yani sözleşme kurulmuş sayılmaktadır. Evlilik süreci içerisinde bazı durumlarda erkek ve kadın ortak hayatlarında çıkan uyuşmazlıklar çerçevesinde bu akit fesih edilmesi durumu ortaya çıkmaktadır.
Boşanma Nedir?
Boşanma medeni kanunun öngördüğü ve kanunlar ile izin verilmiş evlilik akit kurallarının sona erdirilmesi uygulaması boşanma olarak tanımlanmaktadır. Boşanma iki insanın artık evlilik kurumunu yürütemeyeceği konusunda net olmaları halinde her iki tarafın Muğla boşanma avukatı yasal temsilcisi ile yetkilendirilmiş mahkeme tarafından evlilik sözleşmesinin sona erdirilmesi sürecidir.
Boşanma işlemleri oldukça ciddi bir süreçtir. Dolayısıyla konusunda profesyonel bir avukat ile çalışmak uygun olacaktır. Tarafların birbiriyle muhatap olmadan sadece yasal temsilcilerin istek ve uygulamaları yürütme süreci her iki tarafın daha az yıpranmasına sebep olacaktır. Bu nedenle bu tip davalarda mutlaka bir yasal temsilci ile çalışmak lehte bir durum olacaktır.
Boşanma Süreci Velayeti Etkiler mi?
Bir evlilik sözleşmesi içerisinde kadın ve erkeğin ortak doğan çocuklarının boşanma işlemlerinin tamamlanmasıyla mahkeme tarafından velayet süreci tamamlanmaktadır. Hakim çocuğun yaşadığı ortama, eşlerin sosyal statüleri, maddi durumları, ve toplu içerisinde herhangi bir yüz kızartıcı yada ahlak dışı bir sebep olup olmadığı gibi bir çok noktayı değerlendirerek karar vermektedir.
Tarafların çocuklarının yaşı mahkemede belirleyici olan en temel durumdur. Dolayısıyla anne çocuğu olarak tanımlanan anne sütü ile beslenen bir bebek varsa anneye verilmesi kuvvetle muhtemel bir durumdur. Fakat tarafların yüz kızartıcı suç veya ahlaka aykırı gibi sebepler varsa bu velayetin durumunu değiştirecektir.
Boşanma Protokolü Nedir?
Boşanma süreci 2 grupta incelenmektedir. Buna göre çekişmeli veya çekişmesiz boşanma uygulamalarında en kısa ve çabuk sürecin tamamlanması çekişmesiz boşanma sürecidir. Boşanmanın hızlı ve sorunsuz tamamlanması her iki tarafın boşanmak için istekli olması ve boşanma protokolünün tarafların imzalaması ile gerçekleşmektedir. Yasal temsilcileri yani avukatlar bu protokolü mahkemeye sunarlar ve tek celsede farklı bir durum ortaya çıkmadıkça boşanma süreci tamamlanmaktadır.
Çekişmeli boşanma süreci oldukça sancılı bir süreçtir. Çekişmeli boşanma sürecinde taraflardan birisinin boşanmak istememesi ve zorluk çıkarması sonucunda oluşmaktadır. Çekişmeli boşanma sürecinde istenen nafaka, çocuk varsa velayetin durumu Taraflardan birinin zina sonucu boşanma sürecinin oluşması sürecin uzamasına sebebiyet vermektedir.
Prensipte anlaşılması ve hangi tür boşanma süreci olursa olsun boşanma protokolünün iki tarafın imzalamasıyla süreç tamamlanmış olacaktır.
Boşanma Sürecinde Avukatların Rolü
Boşanma süreci yasal temsilci olmadan da gerçekleşebilir ancak uzman avukatlar bu sürecin yakından takibi ve www.altinhukukdanismadlik.com titiz çalışmasıyla kolayla sonuçlanmasını sağlayacaktır.
Mahkeme süreçleri, mahkemeye sunulacak kanıtların güvenliği karşı tarafın istekleri karşısında nasıl bir tutum sergilenmesi gerektiği gibi daha bir çok prosedür www.altinhukukdanismanlik.com/ tarafından titizlikle takip edilmek ve en kısa sürece tamamlanması sağlanmaktadır.