Burun Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun dolgusu yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. İşlem sonrasında ilk 24 saat boyunca öncelikle burna dokunmaktan kaçınılmalıdır. Aynı şekilde güneş gözlüğü veya gözlük takmaktan kaçınılmalıdır.Bu, döşeme elemanının düzgün bir şekilde yerleştirilmesini sağlar ve korumalı hareketlerden korunur.
İlk günlerin sürekli olarak kalması, yoğun egzersizden kaçınmanız gerekir. Bu tür yapısının, dolgu maddesinin yer değiştirmesine veya morlukların ve ağırlıklarının artmasına neden olabilir. Ayrıca, sırt üstü dayanıklılığıken yüzüstü yatmadan maksimuma da dolguların yerleşmesi açısından faydalı olacaktır.
Burun dolgusunun ardından soğutulması ve sakatlanması.​​ Soğuk uygulamalar, doğrudan virüslerin temasını sürdürecek kadar soğukluk sağlar. Doktorun tavsiyelerine uyum ve önerilen bakım yöntemlerini kullanmak iyileştirme sürecini hızlandırır.
Sigara ve alkol kullanımından iyileşme ve iyileşme için çok önemlidir. Bu maddeleri, iyileştirmeyi azaltabilir ve iklimlendirme riskini koruyabilirsiniz. İşlemden sonra birkaç hafta boyunca, dolgunun şekillenmesini olumsuz etkileyecek sauna, buhar odası ve aşırı sıcak koşullardan kaçınılmalıdır.

Burun Dolgusu Zararları Var mı? Burun Dolgusu Zararları Var mı?

Burun Dolgusunu Eritmek Mümkün Mü?

Burun dolgusunu temizlemenin ardından dolguyu eritmek mümkündür. Bu, hyaluronidaz enzimi yöntemi genellikle kalıcıdır. Hyaluronidaz enzimi, hyaluronik asit içeren dolgu parçaları kolayca çözülebilir. Bu enzim, hyaluronik asit moleküllerini parçalayarak dolguyu eritir. Bu, istenmeyen etkiyi düzeltmek veya tamamen ortadan kaldırmak için kullanılabilir.
Hyaluronidaz dolgusu burun dolgusu sonucu memnun kalındığında veya herhangi bir komplikasyon ortaya çıktığında yapılabilir. Bu işlem genellikle basit ve kısa sürer. Hyaluronidaz çıkarıldıktan sonra dolgu hızla parçalanır ve birkaç gün içinde tamamen erir.
Hyaluronidaz enjeksiyonu öncesi, işlem yapılacak bölgesel sürücüler ve lokal anestezik krem ​​uygulanır. Bu, bozulma sırasında ortaya çıkabilecek rahatsızlığı azaltır. Hyaluronidaz dolgusunun ardından kızarıklık ve şişlik de olabilir. Bu yan etkiler genellikle kısa sürede geçer.
Kullanılan dolgu maddesinin türü ve miktarı, işlemin ayrıntıları belirlenir. Hyaluronidaz, hyaluronik asit bazlı dolgular için iyi bir çözüm olsa da farklı dolgu maddeleri için uygun olmayabilir. Depolama, dolgu malzemesinin tipine göre en iyi çözümün boyutu mevcuttur.

Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Çene dolgusu, yüz hatlarını daha düzenli hale getirmek ve estetik görünümü yaygınlaştırmak için yapılan bir operasyondur. Çeşitli prosedür bu prosedür tercih edilir. İlk olarak, çene yapısının belirgin olduğu veya geride tutulduğu, çenenin dolgusu, çenenin daha net ve dağınık görünmesini sağlar. Bu, profil görünümünü düzeltmek için özellikle etkilidir.
Asimetrik çeneyi düzeltmek için çene dolgusu da mevcuttur. Dolgu maddesi, travma veya doğal asimetrileri düzelterek yüzün genel simetrisini geliştirir. Bu, kişinin daha düzenli ve güzel görünmesini sağlar.
Çene dolgusu, yaşlanma ile çene çizgisinde belirginleşen sarkmalar ve hacim kaybı tedavisi da yapılabilir. Çene hatlarını gençleştirmek ve daha sıkı görünmesini sağlamak için bu işlem uygulanır. Dolgu maddeleri, cildin altında dokulara daha fazla hacim vererek sarkma ve çizgi görünümünü azaltır.
Yüzün genel hatlarını tespit etmek ve daha estetik bir görünüm elde etmek isteyen kişiler için çene dolgusu uygundur. Çene hatlarını belirginleştirmek ve yüz hatlarını daha keskin ve çekici hale getirmek için bu işlem kullanılır. Ek olarak, dudak-dolgu karışımları ile iyileşmende yüzün genel estetik performansının artması.

Çene Dolgusu Ne Kadar Sürer?

Çene dolgusu işlemi tipik olarak oldukça hızlı ve basit bir işlemdir. İşlem süresi, kullanılan dolgu maddesi miktarına ve çene yapısına bağlı olarak değişmekle birlikte, genellikle yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer. İşlem öncesinde doktor, uyuşturmak için topikal bir anestezik krem ​​uygular; bu yaklaşık ila yirmi dakika boyunca sağlanır.
Dolgu işlemi sırasında, doktor dolgu maddesini ince bir iğne veya kanül kullanarak önceden belirlenmiş alanlar toplanır. İşlem sırasında çoğu zaman sadece hafif bir baskı veya iğne batması mevcuttur. Enjeksiyonlar genellikle son derece rahatsız edici değildir. Doktor, dolgunun ayrıntılarını değiştirdikten sonra şekillendirebilir ve eşit bir şekilde dağıtmak için hafifçe masaj yapabilir.

Göz Altı Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Göz altı dolgusu sonrasında, iyileştirme sürecini hızlandırmak ve en iyi sonuçları elde etmek için dikkat edilmesi gerekenler önemlidir. İşlem sonrasında ilk 24 saat boyunca göz altı açık soğuk kompres gösterir, morlukları ve sıcaklıkları düştü. Her on ila on beş dakikada bir kısa aralıklarla soğuk kompres uygulanır.

İlk birkaç gün boyunca başın aşağı doğru sarktığı hareketlerden ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Bu tür özelliklerini kan değiştirebilir, bu da morlukları ve dayanıklılıkları kötüleşebilir. Ek olarak, başınızı yüksekte tutarak uyumak şişmelerini azaltır.
Göz altı dolgusu yaptırdıktan sonra göz çevresini ovuşturmaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine oynamaması ve saklandığı yerde düzgün bir şekilde yerleşmesi için bu bölgede çok fazla baskı uygulanması gerekir. İlk 24-48 saat boyunca makyaj yapmayın ve cilt bakım ürünlerini çalıştırın.
Sigara ve alkol tüketiminin iyileşmesini olumsuz etkileyebilir. Sigara masasında, cilt iyileşmesini azaltabilir ve ekonomik risk artarken, alkol kan damarlarını genişleterek şişmesine ve morlukların artmasına neden olabilir. Sonuç olarak, işlemden sonra alkol ve sigaranın miktarı çok önemlidir.
Göz altı dolgusu sonrasında ilk birkaç hafta boyunca güneşten vazgeçin. Güneşe çıkarken yüksek koruma faktörülü güneş kremi kullanmak, depolamayı daha az hassas hale getirmek ve renk geliştirmeyi engellemek. Gözlerinizi güneşten korumak için güneş gözlüğü ve geniş kenarlı şapkalar takmanız de faydalı olacaktır.

Göz Altı Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Göz altı dolgusu, kişinin cilt yapısı, kullanılan dolgu malzemesi ve yaşam tarzına bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 6 ila 18 ay arasında kalır. Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri, ciltteki doğal ürünlerle uyumlu olduğu için vücut tarafından emilir. Bu nedenle dolgunun etkisi sürekli değildir, ancak göz altında çukurlaşmayı ve hacim kaybını düzeltir.
Kişinin metabolizma hızı, uzun ömürlülük için önemli bir üründür. Dolgu, daha hızlı metabolizmaya sahip olan, daha hızlı emilir ve daha kısa sürede daha kısa sürede gerçekleşir. Ek olarak göz altı ışık dolgusu dolgu maddesi yüz mimiklerini sık kullananlarda daha hızlı yıpranabilir.
Yaşam tarzı da göz altı dolgusunun kalıcılığını etkiler. Çok fazla alkol ve sigara ısısı, çatlama uzamasını hızlandırarak dolgunun ömrünü kısaltabilir. Sonuç olarak, sağlıklı bir yaşam tarzının korunması, dolgunun daha uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olur.
İşlem sonrası bakım, dolgunun ne kadar uzun süre kalacağı da etkiler. Dolgu uygulandıktan sonra sistemin bakım talimatlarına uymazsınız, dolgunun daha uzun süre etkili olmasını sağlar.

Editör: Gökhan Gökmen