Cami avizesi fiyatları etki eden faktörler avizenin modeli büyüklüğü, tasarımı, kalitesi, telif haklarına bağlı olarak m2 hesabı yapılarak hesaplanır. Osmanlı avize modelleri ile kristal taşlı modeller arasında fiyat farkları vardır.

Kalite sertifikalarına sahip olması

Cami avizesi ya da avize aydınlatma armatürü satın alırken Araştırılması gereken en önemli unsur, cami avize imalatçıları ve üretici firmanın belirli bir kalite ya da test sertifikalarına sahip olup olmadığı sorulmalıdır. Ülkemizde TSE Kurumu avize testlerini yaparak belgelendirmektedir. Testlerin içeriğinde, yüksek gerilim elektrik testi, ağırlık yük testi, ısı ve buhar testleri gibi yöntemlerle avizelerin dayanım ve kullanmada olası zararları engellemektedir. Ülkemizin itibarlı test ve sertifikalandırma kurumu TSE belgesi sorulmalıdır.

Filtre Kahve Demleme Yöntemleri Filtre Kahve Demleme Yöntemleri

Kullanılan malzeme türü ve nitelikleri

Cami avizeleri iskelet kısmı yük taşıyıcıları pirinç, zamak, alüminyum, demir gibi metallerden üretilmektedir. Bunlar üzerine çeşitli renk ve boyalarla dekore edilebilir. Ucuz cami avizesi ürünlerde kalitesiz malzemeler tercih edilmektedir. Elmas görünümündeki taşlar cam yerine plastik hammaddeli ürünler kullanılmakta yada cam ile plastik ürünler karışık kullanılmaktadır. Cam kristaller içerisinde farklı kaliteler mevcuttur. Pirinç ve prinç görünümlü demir ürünleri kullanılmaktadır. Renkleri pirinç görünümlü olsa da demir kullanılabilen çerçeveler zamanla okside (Pas) olmaktadır. Demir ile pirinç arasında 20 kat fiyat farkı bulunmaktadır. 

Kullanılan kablo, duy, led, ampullerin gereken standart ve kaliteleri

Avizenin asıl unsuru olan elektrikli aydınlatma da kablo, duy ( ampul yuvası) , ve ampul gibi bileşenleri ülkelerin belirlediği standartlarda olmalıdır. Bunlara bağlı doğabilecek tehlike ve malzeme ömürleri dikkate alınmalıdır.

Avize Sevkiyat, Kargo ile Avize Montajı yetkili servis tarafından yapılması

Üreticiden istenen avize kargosu, sevk ve montajı eğitimli, ehliyetli kişiler tarafından yapılmalıdır. Askı yeri, zemin ve kancaların kontrolleri ile dayanıklılık testleri birlikte yapılmalıdır.

Avize ürünün garantisi ve süresi 

Tüm işlerin yapılması ile birlikte ifade edilen niteliklerin korunabilmesi için garanti süresi belirli olmalıdır.

https://www.ustunavize.com/cami-avizesi-fiyatlari-586