WSEC ile Mudanya Üniversitesi Arasında Stratejik İşbirliği Protokolü İmzalandı WSEC ile Mudanya Üniversitesi Arasında Stratejik İşbirliği Protokolü İmzalandı

Cep telefonları ile kıble yönünü kolayca bulabileceğinizi biliyor musunuz? Cep telefonları sayesinde birçok işlem kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu kapsamda cep telefonu aracılığıyla kıble yönü bulma işlemleri de kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Namaza başlamadan önce bu ibadetin şartlarından birisi olan istikbal-i kıble yani namaz için kıbleye yönelme farzının yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Kıble yönünü mobil cihazlara indirilen uygulamalar sayesinde hassas ve doğru bir şekilde bulmanız mümkün. Fakat cep telefonlarının bazılarının pusula sensörüne sahip olmaması en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Cep Telefonları İle Kıble Yönü Nasıl Bulunur?
Yabancısı olduğumuz bir yerde namaz vakitlerinde bizim için en önemli husus kıble yönünün tayini olmaktadır. Kişiler yabancı şehir veya ülkelerde namaz kılmak istediklerinde kıble yönünü nasıl bulabilirim?, kıble ne tarafta gibi sorulara yanıt aramaya çalışmaktadırlar. Kıble ne tarafta öğrenmek mi istiyorsunuz?
Böyle durumlarda kıble bulma işlemleri cep telefonları aracılığıyla birkaç saniye içerisinde sorun olmaktan çıkıyor. Sizler de Kıble Bulma servisine ulaşarak bu konu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz. Kıbleyi doğru bir şekilde bularak namazlarınızı gönül rahatlığı ile eda edebilirsiniz. Zira Kıble Bulma servisinde, kıbleyi çok çeşitli yöntemler aracılığı ile tespit etme yöntemleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Yine Kıble Bulma servisinde kıble yönünüzü bulmanıza olanak sağlayacak bir takım araçlarda mevcuttur. Bunlar, online haritalar vasıtasıyla kıbleyi bulma ve pusula için gerekli olan kıble derecesinin sunulmasıdır. Online haritalar ile kıbleyi bulmak için Kıble Bul servisine bağlanmadan önce cep telefonunuzun konum özelliğini aktive etmeniz gerekmektedir. Sonrasında Kıble Bulma servisine giriş yaptığınızda online harita üzerinde konumunuz süratle bulunacaktır. Bulunduğunuz konum ile Kabe arasına kıble yönü hattı servis tarafından anlık olarak oluşturulacak ve böylece kıble yönünüzü bulmanız kolaylaşmış olacaktır. Çevredeki sokak, ev, yol ve benzeri nesnelerden hareketle kıble yönünüzü saniyeler içerisinde tespit edebileceksiniz.

Pusula Yöntemi İle Kıble Bulma
Geçmişte kişiler yön ve kıble bulma işlemlerini bir pusula sayesinde gerçekleştiriyordu. Ancak gelişen teknoloji sayesinde bu tarz Kıble bulma işlemleri mobil cihazlar üzerinden de yapılabiliyor. Cep telefonunuza yüklediğiniz pusulaya yahut manyetik pusula aletine sahip olmanız kafi. Ayrıca bulunduğunuz yerin pusula için kıble derecesini biliyorsanız hassas bir şekilde kıble yönünüzü tayin edebilirsiniz.

Pusulayı manyetik alan oluşturan ortamlardan uzakta, yere paralel olarak tutun. Pusulanın renkli iğnesi ile pusula bileziğindeki N birbirine denk gelene (çakışana) değin pusulayı çevirin. Renkli iğne ile N çakıştığında durun. N den itibaren saat yönünde bulunduğunuz yerin kıble derecesini bulun. Kıble derecesinin gösterdiği yön sizin kıble yönünüzdür. Artık o yöne doğru yönelmek suretiyle namazınızı eda edebilirsiniz. Konuyla ilgili daha fazla detay bilgi için aşağıdaki Kıble Bulma kaynak sitesini kullanınız.

KAYNAK: https://www.kiblebulma.com

Editör: Özge Özkan