Ulaş Utku Bozdoğan’a Göre Güneşin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Ulaş Utku Bozdoğan’a Göre Güneşin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan Doktor Evinizde” adlı bu platform, hastaların hastaneye gitmeden çevrimiçi muayene olabilmesini, reçete alabilmesini ve teşhis hizmetlerinden faydalanabilmesini mümkün kılıyor.

Sağlık Bakanlığı onaylı, güvenli sistem

Uygulama, e-Reçete, e-Nabız, laboratuvar ve görüntüleme merkezleri, işitme cihazı merkezleri gibi sağlık sistemleriyle entegre çalışıyor. Kişisel verilerin ve hasta bilgilerin Türkiye'de barındırılan sunucularda güvenli şekilde saklandığını belirten Teracity Yazılım Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, görüşmelerin sadece İl Sağlık Müdürlükleri tarafından onaylı cihaz ve ortamlarda yapılabildiğini vurguladı.

Akın, uygulamanın geliştirme süreciyle ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

❝Kişiler ister bilgisayardan ister telefon uygulamasından giriş yaparak doktor, psikolog, diyetisyen veya fizyoterapist gibi sağlık uzmanlarından randevu alabiliyor. Görüşme sonrasında doktor, e-Reçete düzenleyebiliyor ve hastayı gerekirse fiziksel muayeneye yönlendirebiliyor.❞

Tahlil ve röntgen de eve gelecek

Osman Akın, mobil tahlil merkezlerinin de sisteme entegre edilmesiyle hastaların evlerinde kan tahlili veya röntgen gibi hizmetlerden yararlanabileceğini duyurdu. Uygulama üzerinden ilerleyen dönemlerde sağlık ürünlerinin sipariş edilebileceği bir altyapının da hayata geçirilmesi planlanıyor.

2025 hedefi: 2.500 uzman, 81 ilde erişim

“Doktor Evinizde” projesinin sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağını belirten Akın, 2025 yılı içinde:

  • 2.500 doktor ve uzmana ulaşmayı,

  • 81 ilde tanı, görüntüleme ve evde bakım merkezlerini sisteme entegre etmeyi,

  • Ve Türkiye'nin sağlık ihracatına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

"Sosyal faydası büyük, ticari bir hedef değil"

❝Bu uygulamayı sadece ticari bir platform olarak değil, Türkiye’nin dijital sağlık altyapısına katkı sunacak, sağlık hizmeti ihracatını artıracak bir değer olarak görüyoruz. Türkiye’nin küresel ölçekte söz sahibi olabileceği bir teknoloji markası yaratmak istiyoruz❞ diyen Akın, sistemin SGK, özel sağlık sigortaları ve tamamlayıcı sağlık sigortalarıyla uyumlu olduğunu ve devletin sağlık harcamalarında da ciddi bir tasarruf sağlayacağını kaydetti.