Örneğin Almanya’da bulunan ünlü bir otomobil üreticisi neredeyse el değmeden araçlarını üretiyor. Seri üretim ve otomasyon ise bir işletmenin devamlılığı için önemli bir role sahiptir. İşletmelerin rekabet ortamında ayakta kalabilmesi ne derecede verimli üretim yaptığına ve ürünlerinin sürdürülebilir olmasına bağlıdır. Bu anlamda sizlerde işletmenizde dolum makinası tercihinde bulunarak üretim verimliliğinizi artırabilir, personelinizin üzerindeki yükleri hafifletebilirsiniz. Peki genel olarak işletmeniz için bir makine almaya karar verdiyseniz hangi hususlara dikkat etmelisiniz?

Emniyet Rütbe Terfi Kurulu Ne Zaman Toplanır? Emniyet Rütbe Terfi Kurulu Ne Zaman Toplanır?

·        Makinenin Bakımı: Bilindiği gibi her türlü makine bakım ve onarım işlemlerini gerektirir. Makinelerde bu anlamda insanlar gibi bakıma muhtaçtırlar. Gerekli mekanizmaların doğru çalışması, eğer makine kompresörlü ise bu sistemlerin kontrol edilmesi, hidrolik sistemin çalışmasını sağlayan yağların kontrolü daima gereklidir. Bir makinenin bakımı kolay bir şekilde yapılabilmelidir

·        Servis Süresi: Makineleri üreten firmalar ayrıca onlara servis hizmetleri de sağlarlar. Herhangi bir arıza meydana geldiği sırada veya yedek parça tedariği için makine üreticisiyle iletişime geçmeniz şarttır. Firmalar ne kadar kısa sürelerde servis imkânı sunarlarsa üretici açısından o derece avantajlıdır.

·        Mukavemet ve Uzun Ömürlü Olması: Makine parçaları gerekli dayanım testlerini başarıyla geçerler ise dayanıklıdır anlamını taşır. Bir malzemenin dayanıklığını ölçmek için ise farklı metotlar uygulanabilir. Bu yöntemlerin çoğunda malzemeye belirli miktarda kuvvet uygulanır ve malzemede meydana gelen deformasyon ölçülür. Bu deformasyon ne kadar az ise malzeme o kadar dayanıklı anlamını taşır. Bir makine üretilirken dikkat edilecek önemli bir hususta malzeme seçimidir. Dayanıklı alaşım ve metallerden meydana gelen makineler daha uzun ömürlü olacaktır.

·        Kullanım Kolaylığı ve Kullanıcı Arayüzü: Yerli dolum makinesi yerli elektronik, mekanik ve yazılımlardan meydana gelir. Bu anlamda bir operatörün veya makineyi kullanan personelin bu sistemlere kolay bir şekilde alışabilmesi için kullanımının kolay olması şarttır. Pratik ve kullanışlı makineler daima tercih sebebidir. Yine kullanım seçenekleri arasında Türkçe dil seçeneğinin olması da önemli avantajlardan birisidir.

Otomatik Dolum Makineleri

Dolum makineleri otomatik bir şekilde sıvıların şişelere enjekte edilmesini sağlarlar. Dolum makineleri tekli veya çoklu başlıklara sahip olacak şekilde imal edilebilirler. Yine dolum yönteminin özelliğine, sıvının özgül ağırlığına ve vizkozitesine göre farklı şekilde imal edilebilirler. Fabrikalarda ve işletmelerde bu sistemlerin kullanılmasının büyük avantajları bulunur.

·        Seri Üretim: Otomatik sistemler ve makineler sayesinde seri üretim yapabilmek mümkün olabilir. Bu durum rekabet ortamında firmanıza büyük avantajlar sağlayacaktır. Dolum işlemlerinin hızlı ve en az hata oranına sahip olacak şekillerde yapılması maliyetlerden azalma yapabileceğiniz anlamını taşır.

·        El Değmeden Verimli Üretim: Üretimin verimli ve el değmeden yapılabilmesi için otomatik dolum makinelerini tercih edin. İşletmenizin devamlılığı ve ayakta kalabilmesi için otomatik sistemlere mutlaka ihtiyaç duyulacaktır.