Filistin Cenin Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Trabzon'a geldi. TTSO'yu ziyaret eden heyet iki ülke arasında iş birliği için ilk adımı attı.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı açıkladı! "KTÜ 5 yıl tam akredite oldu" Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı açıkladı! "KTÜ 5 yıl tam akredite oldu"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi'yi makamında ziyaret eden Filistin Cenin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duqan Abu Baker ve heyeti, iki ülke arasında iş dünyasında önemli iş birlikleri için ilk adımı attı.

Duqan Abu Baker, ülkesindeki durum hakkında şunları söyledi: "Herkes yaşanan dramı ve soykırımı izliyor. Gazze tarafında yoğun olan savaş, Cenin kentinin bulunduğu Batı Şeria'da da yoğunlaşabiliyor. Bu şartlar çok zor ve bizler de halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışıyoruz."

Filistin'in Cenin kenti TSO heyeti, İsrail mallarını boykot ettiklerini ve bunlara alternatif olarak kaliteli Türk mallarına yoğunluk vereceklerini, bu yolda Trabzon ile her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti. İkili görüşmede TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise, her zaman Filistin halkının yanında olduklarını vurgulayarak her sektörde Filistin ve Cenin ile iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. TTSO aracılığıyla Filistin'e fındık, somon, çay, mobilya gibi çeşitli ürünler gönderiliyor.

Editör: Didem Bektaş