Google Pixel 9 serisi, ultrasonik parmak izi sensörü için optik sensörü terk ediyor. İşte, teknoloji devinin merakla beklenen yeni telefonu hakkında ipuçları!

Pixel 6'da tanıtılan ekran altı parmak izi sensörüyle ilgili kullanıcıların yaşadığı hayal kırıklığının ardından Google Pixel 9 serisiyle bir değişikliğe gidecek gibi görünüyor.

Google Pixel 9 Serisinde Önemli Değişiklik

Android Authority tarafından hazırlanan bir rapora göre Pixel 9 ve 9 Pro, mevcut optik sensörün yerini ultrasonik parmak izi okuyucu alacak. Ancak Pixel 9 Pro Fold'un yana monteli kapasitif sensörünü koruması bekleniyor.

Ultrasonik parmak izi teknolojisi, kullanıcının parmak izinin haritasını çıkarmak için duyulamayan ses dalgalarını kullanır. Bu yöntem, önceki Pixel'lerde kullanılan optik sensörlere göre çeşitli potansiyel avantajlar sunacak.

Binance Hesabı Nasıl Açılır? Binance Para Yatırma Binance Hesabı Nasıl Açılır? Binance Para Yatırma

Işığa dayanan ve ekran koruyucuları tarafından engellenebilen optik sensörlerin aksine, ultrasonik sensörler parmak izi çıkıntılarının ve girintilerinin daha ayrıntılı bir "yeniden üretilmesini" sağlayarak kilit açma işlemini daha hızlı ve daha güvenilir hale getirebilir.

Pixel 9 için söylentilere konu olan özel ultrasonik sensör, Qualcomm 3D Sonic Gen 2'dir. 2021'de tanıtılan bu sensör, önceki modele kıyasla daha geniş bir yüzey alanına (8x8 mm) sahip olup, parmak yerleştirmeyi kolaylaştırır ve daha iyi doğruluk için daha fazla biyometrik veri yakalar.

Ek olarak bu sensör, özellikle parmaklar ıslakken (optik sensörler için yaygın bir sorun olan) önceki çözümlerden daha hızlı olduğu iddia ediliyor. Galaxy S24 Ultra'da kullanılan sensörün de aynısıdır.

Google'ın parmak izi sensörü teknolojisine geçme kararı pek de şaşırtıcı değil. Pixel 6'dan bu yana kullanıcılar, özellikle önceki modellerde kullanılan son derece saygın, arkaya monteli Pixel Imprint tarayıcıyla karşılaştırıldığında, ekran altı sensöründe tutarsız bir performans bildirdiler.

Google, Pixel 6a sensöründe iyileştirmeler yaparken, kaydedilebilir parmak izi sayısının azalması gibi sınırlamalar devam etti.

Ultrasonik teknolojinin benimsenmesindeki gecikme biraz kafa karıştırıcıdır. Neyse ki Pixel 8'de oldukça iyi çalışan evrensel yüz tanıma kilidi var. Ancak yüz tanıma kilidinin sınırlamaları vardır.

Yalnızca ön kameraya bağlı olması, onu düşük ışık koşullarında kullanılamaz hale getiriyor ve güvenilir bir parmak izi sensörü gibi sağlam bir alternatife olan ihtiyacın altını çiziyor.

Editör: Didem Bektaş