Ankara güzellik merkezi hizmetleri arasında en çok ilgi görenlerden biri kalıcı ojedir. Kalıcı oje Ankara başta olmak üzere tüm illerimizde giderek popülerlik kazanan bir kozmetik uygulamadır. Aynı şekilde bölgesel incelme Ankara ve diğer illerimizde sıklıkla tercih edilir. Gerek kalıcı oje gerek bölgesel incelme konularında hizmet almak için profesyonel güzellik merkezlerini tercih etmek son derece önemlidir.

Jel cila olarak da bilinen kalıcı oje, hızlı kuruma özelliğine sahip, suya dayanıklı ve özel yöntemlerle uygulanan bir oje türü olarak büyük ilgi görmektedir. Tırnaklarının her zaman ojeli ve bakımlı olmasını isteyen kişiler tarafından sık tercih edilen son derece etkili bir yöntemdir. Kalıcı ojeler, formülasyon ve uygulama açısından standart ojelerden farklıdır.

Kalıcı oje, bu uygulama konusunda eğitimli, uzman ve deneyimli kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Tırnaklara oje sürülür, daha sonra kişinin elleri ultraviyole ya da LED ışık yayan lambaların altında bekletilir. Bekleme süresi boyunda ojenin tırnak üzerinde kurumasıyla kalıcı oje uygulaması gerçekleştirilmiş olur.

Kalıcı Oje Uygulaması Nasıl Yapılır?

Son zamanların en popüler uygulamaları arasında yer alan kalıcı oje, uygulama sırasında belli başlı işlemler tamamlandıktan sonra kullanıma hazır hale gelir. İlk olarak tırnaklar törpülenerek isteğe bağlı balerin, küt ya da badem gibi şekiller verilir. Daha sonra kalıcı oje uygulama adımına geçilir. Kalıcı oje uygulamasına başlamadan önce tırnaklar yağdan arındırılmış olmalıdır. Bunun için çeşitli solüsyonlar kullanılır ve tırnak matlaştırılır.

Bir sonraki adım baz uygulaması yapılmasıdır. Baz uygulaması sayesinde tırnak yüzeyinde varsa renk eşitsizliği, bozukluk ve benzeri sorunlar giderilir. Sonuç itibarıyla pürüzsüz bir tırnak yapısına kavuşulur.

Sonraki aşamada pürüzsüz tırnak yüzeyine renk uygulaması yapılır. Kalıcı ojenin yapısı normal ojenin yapısından farklı olduğu için uygulamanın mutlaka uzman ve deneyimli bir profesyonel tarafından yapılması gerekir. Renk seçimi ve uygulaması yapıldıktan sonra parlaklığı ve koruyuculuğu sağlamak için top coat uygulaması gerçekleştirilir. Bu aşamada ojenin tamamen kaplanmasına özen gösterilmelidir. Böylece oje parlak ve bakımlı bir görünümle kullanıma hazır hale gelir.

Kalıcı Oje Nasıl Çıkar?

Kalıcı ojenin geleneksel oje uygulamalarından farkı; daha uzun süreli kalıcı olması, daha dayanıklı sonuç sağlaması ve parlaklığını uzun süre korumasıdır. Kalıcı ojenin yanlış bir şekilde çıkarılması veya uzman olmayan kişiler tarafından çıkarılmaya çalışılması durumunda doğal tırnaklar zarar görebilir.

Kalıcı ojenin iki farklı şekilde çıkarılması mümkündür. Bu aşamada; özel solüsyon ya da saf aseton ve pamuklar aracılığıyla veya profesyonel cihazlar ve uygun sertlikte uçlar yardımıyla kalıcı ojenin çıkarılması tercih edilebilir.

Kalıcı ojeyi asetonla çıkarmak için öncelikle kalıcı ojenin en üstteki yani ojeye parlaklık veren katını törpülemek gerekir. Bu katman çıkarılınca tırnak yüzeyi tamamen matlaşır. Daha sonra tırnakların her birine yoğun asetonlu pamuk sarılır ve üzeri alüminyum folyo ile kaplanır. En az 10 dakika bekletildikten sonra her tırnağın üzerindeki oje spatula ile ittirilir. Pamukla nazik bir şekilde hassas davranılarak temizlenebilir.

Promosyon Ürünleri Nelerdir? Neden Tercih Edilmelidir? Promosyon Ürünleri Nelerdir? Neden Tercih Edilmelidir?

Kalıcı ojeyi freze makinesi ile çıkarmak için ilk olarak uygun freze başlığını seçmek gerekir. Makine son derece hızlı olduğundan bu işlem en çok 10 dakikada tamamlanır. Ancak freze makinesinin doğru bir şekilde kullanılmaması durumunda tırnak yüzeyinin tahriş olması riski göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle, mutlaka kaliteli ve profesyonel güzellik merkezlerinden hizmet alınması tercih edilmelidir. Ankara güzellik merkezi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: Özge Özkan