Kütahyalı, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklandığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacağını ileri sürdü.
“En az 6-7 yıl hapis yatacak”
Kütahyalı, Ensonhaber’de yayımlanan açıklamasında, İmamoğlu’nun uzun bir süre cezaevinde kalacağını savunarak, ❝Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanacak. Bunlar şüphe olmayan bilgiler❞ ifadelerini kullandı.
Ayrıca CHP’de bir yeniden yapılandırma sürecinin başladığını öne süren Kütahyalı, ❝Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları yeniden CHP’ye gelecek❞ dedi.
Kayyum iddialarına resmi bir açıklama yok
Kütahyalı’nın bu açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Soruşturma süreci kapsamında 106 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şu ana kadar 90 kişi gözaltına alınmıştı.
İmamoğlu hakkındaki soruşturmada, “ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, irtikap, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirme ve terör örgütüne yardım” gibi suçlamalar yer alıyor.
Gelişmeler yakından takip ediliyor.