İmza incelemesi kendi içinde kriminal imza incelemesi ya da grafolojik imza incelemesi olarak değerlendirilir.

İmza incelemesi gerçekleştiren kriminaluzmanlari.com sizlere en uygun inceleme desteğini verebiliyor. Kriminal Uzmanları imza atım şekline göre gerekli çalışmalarını yürütebiliyor. Avrupa ülkelerindeki insanlarının büyük bir bölümü imzalarını ad ve soyadlarının el yazısı şeklinde yazarak imza atıyor. Bunun dışında ülkemizde birçok insan imzasını şekilsel bir tarzda atamıyor. Kriminal sahtecilik inceleme hizmetlerinden yararlanmak için sizde Kriminal Uzmanları üzerinde yerinizi alabilirsiniz.

Yasalarımızda imzalar ile ilgili konular incelendiğinde imza incelemesi açısından en uygun tabir Kriminal Uzmanları adli bilişim, adli görüntü inceleme ve adli ses incelemeleri alanlarında uzun yıllar boyunca sizlere destek verebiliyor. Kriminal Laboratuvarlarda ve özel alanda, alanında uzman olarak görev yapmış kişilerle hareket ediyor. Adli bir olayda, söz konusu suçun tespit edilmesi veya aydınlatılamamış taraflarının çözümlenmesi için imza incelemesine büyük bir ihtiyaç vardır.

Kriminal İmza İncelemesi Ne Kadar Sürer?

İncelenecek olan imzanın kim ve hangi kurumda yapıldığına göre değişim gösterebiliyor. Özellikle kamusal kurumlarda iş yükünün çok fazla olması nedeniyle gelen vakalar geliş sıralarına göre inceleniyor. Bu süreç bazı olaylarda 6-8 ayı bulabiliyor. Kriminal Uzmanları ise çok daha kısa sürede sizlere destek verebiliyor.

Kriminal uzmanları alanında uzmanlarıyla beraber çalışmalarını gerçekleştiriyor. Uluslararası standartlar doğrultusunda hareket eden merkez grafoloji ve sahtecilik alanında nitelikli çalışmalarını sizler için sunuyor.

A4 Rondo Çerçeve, Ayaklı Menü Panosu, Ayaklı Menü Standı ve Ayaklı Pano A4 Rondo Çerçeve, Ayaklı Menü Panosu, Ayaklı Menü Standı ve Ayaklı Pano

Farklı İmza Atmak Suç Mu?

Farklı imza atmak suç teşkil etmeyecektir. Ancak yapılacak imza incelemesinde bu durum imza sahibinin aleyhine bir durum oluşturabilir. Farklı yerlere farklı imza atma alışkanlığı olan kişiler için uzmanda incelediği imzanın da farklı insan tarafından atıldığını düşünebilir.

İnsanlar çok eski zamanlardan bu yana aralarındaki anlaşmazlıkları çözümlemek için mahkemelere gidebiliyor. Mahkemeler, görevlerini yerine getirirken, önlerine gelen uyuşmazlıkla ilgili verileri değerlendiriyor.

Mahkemelerin karar vermesi için, meydana gelen olay veya anlaşmazlığa ilişkin bilgilerin, sağlıklı bir şekilde toplanması gerekiyor. Bu yüzden hukuki bir uyuşmazlıkta, haklı olmak değil, haklı çıkabilmek önemlidir.

Mahkemeler teknik alanda yetersiz olabilir. Bu gibi durumlar uzmanlardan imza incelemesi istenebilir. Kriminal Uzmanları mahkemeye yardımcı olarak sizlere sağlıklı çalışmalar sunabilir. Mahkemelerin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olan bilirkişiler birçok davada sizlere destek veriyor. Bilirkişiliğin uygulama alanı genişlemekle beraber birçok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Meydana gelen bu sorunlar karşısında en iyi sonucu almak gerekiyor. Bilirkişinin kendisini mahkeme yerine koyarak gerçeklikten uzak kararlar verdiği raporlara göz atıyor. Gelen şikayetlerin de artmaması için bilirkişi konusu çok önemlidir. İmza incelemesi konusunda akademik kariyere sahip ekibiyle beraber hareket eden Kriminal Uzmanları kendi çalışma konuları ile ilgili olarak binlerce inceleme yapmayı başardı. Bu alanda birçok rapor yazan donanımlı ve yetkin kriminalistik uzmanlarıyla beraber kuruluş sizleri bekliyor.

Editör: Haber TS