Psikolojik probleme sahip olan bireylerin düşüncesi, davranışı, kendisini ve toplumu algılayış biçimi değişir. Ümitsizlik, kötümserlik ve benzeri hissiyatlara sahip olan bireylerin İstanbul psikiyatrist ve psikolog merkezlerinde uzman desteği alması, yaşam kalitesini arttırmak ve mental olarak kendisini daha iyi hissetmek için gerekli olan desteklerden biridir.

Fizyolojik bir problemi olmadığı halde fizyolojik belirtilere bile sebebiyet verebilen ruhsal bozukluklar yaşam kalitesini düşürür. Teşhis ve tanının doğru koyulabilmesi için bireylerin uzman doktor rehberliğinde terapi görmesi gerekir. Bir uzmana danışmadan kendiliğinden ruhsal sorunların geçmesini beklemek ya da kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanmak yanıltıcı olacağı gibi zararı da arttırabilir. Bu nedenle İstanbul’da psikiyatrist ve psikolog merkezleri araştırılmalı, bir uzman rehberliğinde ruhsal problemlerin tanı ve tedavisi yapılmalıdır.

Psikiyatri tedavilerinde verilecek ilaçların bağımlılık yaptığına dair inançlar da hastaların çoğu zaman tedavi olmaktan korkmasını sağlamaktadır. Oysa bu son derece yanlış bir inançtır. İstanbul psikiyatrist tedavisi için verilen ilaçların tansiyon ya da şeker ilacından farkı yoktur. Uyku bozukluğu olanlara, cinsel problemlere sahip olanlara, anksiyete ve depresyon gibi problemler yaşayanlara uygun farklı ilaçlar, uzmanın belirlediği doz ve sıklıkla verilir. Bu ilaçlar çoğu zaman problemin tedavisinden sonra kesilir.

Bişektomi Yaptıranlar Memnun Kalıyor Bişektomi Yaptıranlar Memnun Kalıyor

En yaygın olarak görülen ve İstanbul psikoterapi merkezlerinde tanı ve tedavisi koyulan hastalıklar şunlardır; anksiyete bozuklukları, akut stres bozukluğu, travma sonrası stres bozuklukları, takıntı, duydu durum bozuklukları (manik depresif bozukluk vs.), bulimia gibi yemek bozuklukları, psikolojik kökenli ağrı bozukluğu, uyum bozukluğu, uyku bozukluğu gibi problemlerdir. Bunun dışında kleptomani, cinsel işlev bozuklukları gibi hastalıklar da İstanbul psikiyatrist merkezi olarak tedavisi gerçekleştirilen problemlerdir.

Tıbbın diğer alanları ile iletişim halinde olan psikoloji, ruhsal, fiziksel ve zihinsel değerlendirmeyi bir bütün halinde ele alır. Doğru tanının koyulabilmesi için psikolog ve psikiyatri desteğini önemsemek, tedavi sürecinde istekli olmak son derece önemlidir.

Editör: Özge Özkan