Trabzonspor'un evinde Kayserispor'u ağırladığı karşılaşma öncesi konuşan Şenol Güneş,"Mutlak 3 puana ihtiyacımız var. Güzel oyun oynamak istiyoruz. Taraftarlarımıza güzel oyun seyrettirmek istiyoruz. İnşallah kazanan taraf biz oluruz." İfadelerini kullandı.

Şenol Güneş, özetle şu açıklamalarda bulundu;

Hayat bir plan, proje, yaşam içerisinde devam ediyor. Bazı düşünceler var, başlarken sıkıntılar oluyor. Ondan sonra büyürken başarılı, bayarısız oluyorsun. Sonrasında sonuna geliyorsun. Efsane başkanımız Şamil ağabey, Trabzonspor’un en iyi dönemlerinde birlikte olduk. Mütevazi kişiliği, entellektüel anlayışı ile vizyon çizebilen, sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin batıya açılan yüzü. İyi ve başarılı bir iş adamı, gazete sahibi, fabrikatör, Trabzonspor başkanı, mütevazi aile babası, ağabeyimiz, her şeyimiz.. Bize yön gösteren insani değerler katan efsane başkanımızdı. 

BODRUM’DA TELEFONLA GÖRÜŞÜYORDUK

Bodrum’da telefon ile görüşüyorduk. Maalesef hepimiz için kaçınılmaz olan ölümler zamanı gelince olacaktır. Yine kalbimizde ebedi dergahına gitmiş oldu. Görevde olmadığı her dönemde de onu iyi olarak hatırlıyoruz. 
Başarılı olan, kendini iyi bilen insanların yaptığı hizmetler karşısında başkalarından bir şey beklemesine gerek yok. Eseri, eserleri ortada. Bizde onlardan bir tanesiyiz. Kendi yaşamıma baktığımda onu görüyorum. 

Trabzonspor’un malzemesi olmadığı dönemde, topların ağır gülle ile oynadığı dönemde, İtalya’da futbol topu getirdiğinde herkesin sevinçle sahiplendiği ve futbol oynama coşkusunun arttığı dönemde bu dönemlere geldik. O ggünleri bilmeyen, başlangıcı bilmeyenlerin, bugün ki yaşamı bilmesi mümkün değil.

Futbol devam ediyor. Böyle bir acımasız dönem görüyoruz dünyada. İnsan olmak çok önemli. Sadece insan olmak, ırk dil, din ayrımı yapmadan insan olmak önemli. Bir baba ağabey olarak göreceğim insandı… 

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Trabzonspor kendi ürettikleri ile yarıştı başarılı oldu, ama şartlar değişebiliyor, ekonomi, anlayış değişebiliyor. Onun koşulunda Trabzonspor Türk futboluna renk kattı. Ve bu devam ediyor başarılı işler.. Şimdiki başkanımız Ertuğrul Doğan da bunu istiyor. 

Kayserispor Karşısında Şenol Güneş'in Forvet Kararı Kayserispor Karşısında Şenol Güneş'in Forvet Kararı

Şu an 3 maçta 3 puan alan takım olarak sıkıntılıyız. 3 puana mutlaka ihtiyacımız var. Rakibimiz için de aynı. Zor maç olacaktır. Kendi sahamızda seyircimiz önünde ihtiyacımız olan 3 puanı almak istiyoruz. Bütün oyuncuların yürekten oynayacağını, elinden geleni yapacağını, rakibi de zorlayarak 3 puan almayı bekliyoruz. 

4 OYUNCUDAN EKSİK

Şartlar değişti. Tehir maçı olmuştu. Onun için bu maçta 4 tane oyuncumuz olmayacak. 3 tanesi, transferden dolayı tehir maçı olduğu için. Diğeri de Visca, cezalı loduğu için. Ama diğer oyuncular da burada. Hepsi oynayan, takımın parçası. 

Hem iyi oynamak, hem oyunumuzu geliştirmek, hem de puanlar alıp ligde yarışa heyecan katmak istiyoruz. Aynı zamanda başarılı olmak istiyoruz. Şu anda uzun vadeli plandan çok bu maça odaklandık. Bu maçtan sahamızda güzel bir sonuçla ayrılırsak, mutlu olurum” dedi.

Editör: Haber TS