Yüksek kolesterol yaşam kalitesini düşürdüğü gibi sağlık sorunları yaratır. Peki, kolesterolü düşüren egzersizler hangileridir?

Kolesterolünüzü düşürmek istiyorsanız egzersiz başlamak için harika bir yoldur. Yüzme veya bisiklete binme gibi çeşitli egzersizlerin LDL kolesterol seviyelerini düşürdüğü kanıtlanmıştır.

Yüksek kolesterolünüz ilk teşhis edildiğinde, doktorunuz sizinle egzersiz hakkında konuşmuş olabilir. Diyetinizi iyileştirmenin yanı sıra, egzersiz de kolesterolü düşürmenize yardımcı olmak için yapabileceğiniz en etkili yaşam tarzı değişikliklerinden biridir.

Yüksek kolesterolün sağlığınız üzerindeki olumsuz etkilerini dengelemenize yardımcı olabilecek birkaç iyi egzersiz seçeneği mevcuttur.

Kolesterolü Düşüren 6 Egzersiz

Bazı araştırmalar, düzenli egzersizin plazma HDL kolesterol seviyelerini artırmak için önemli olabileceğini göstermiştir. Bu, gününüze daha fazla aktiviteyi mümkün olduğunca dahil etmenin değerli olduğu anlamına gelir. İş yerinde, okulda, evde, tatilde daha fazla hareket halinde olmalısınız. Ek olarak kolesterolü düşüren egzersizler arasından bu 6 egzersizi yaparak yükselen kolesterol seviyelerinizi tekrar normal haline döndürebilirsiniz.

İşte, kolesterol hastaları için önerilen 6 egzersiz:

1. Güzel bir koşu veya yürüyüşe çıkın

2. Tempolu bir yürüyüş yapın

3. İşe bisikletle gidin

4. Havuzda birkaç tur atın

Attamah'ın Maç Sonu Açıklaması! İsteyerek Yapmamış Attamah'ın Maç Sonu Açıklaması! İsteyerek Yapmamış

5. Birkaç ağırlık kaldırın

6. Birkaç yoga pozu deneyin

Editör: Didem Bektaş