3 puan, Nijeryalı Ibrahimovic'ten - Engin Kehale |

Kadıköy galibiyetinin ardından bordo mavililerden iyi bir maç başlangıcı bekliyordum. Avcı, cezalı Eren dışında 11’ini ve pozisyonlarını korumuştu ancak Konya’nın stratejisi, özellikle ilk yarıda kusuruz işledi.

Şenol Güneş'ten Futbolculara Dikkat Çeken Sözler Şenol Güneş'ten Futbolculara Dikkat Çeken Sözler

Devre arasındaki Bakasetas hamlesi, hem Mendy’yi rakip sol tarafına çekmek hem de merkezde oyunun kontrolünü sağlamak için önemliydi. Pepe’yi de oyunun içine katmayı başarınca bordo mavililerin oyunun kontrolünü aldığı bölümler gördük. Sonrasında sahneye, çılgın Nijeryalı çıktı. Onuachu, biri İbrahimovic imzası akrep vuruşu olmak üzere 2 gol attı. Bunun yanında, 9 şutla bu sezon bir maçta rakip kaleyi en çok yoklayan oyuncu rekorunu da kırmayı başardı. Prip’in golüyle ümitlenen Konyaspor’u evine eli boş gönderdi. (HÜRRİYET)

Onuachu varsa, rahat ol Abdullah hoca! - Cemal Ersen |

Trabzonspor bu virajı kazasız atlatmayı başardı ama çok da sıkıntı yaşadı. Üç puan adeta gitti, geldi. Doksan dakikaya damga vuran ise yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir Onuachu golü oldu. Nijeryalı’nın takımını galibiyete taşıyan sayılara imza atması bir yana, 85. dakikada sırtı kaleye dönük durumda yaptığı son vuruşu, jeneriklere geçecek kadar kaliteli idi.

Trabzonspor oyunu başlatmakta yavaş kaldı, kanatları Visca’nın bir-iki denemesi hariç hemen hiç kullanamadı. Pepe hücuma katkı veremedi. Abdülkadir Ömür’ün adam eksiltip takımını ileri taşıma çabaları yetersiz kaldı. Berat ve Mendy tuhaf şekilde geriye yaslandı. Gol umudu Onuachu mu? Tarifim elbette ilk yarı için; 6 kez topa kafa ile müdahale etti, hepsi kendi ceza sahası içinde rakip atakları kesmek içindi.

Abdullah hoca her riski göze alıp savunmacı Baniya’nın yerine forvete Enis’i sürdü. İşte bu dokunuş maçın da kaderini belirledi. Genç forvet 85. dakikada altı pas içinde bekleyen Onuachu’yu gördü. Orada durun işte, çünkü bu çok özel bir durum. Golcü olmak farklı meziyetler gerektirir, Nijeryalı oyuncu belki de kariyerinin en değerli gollerinden birini atarken, Trabzonspor’un da en isabetli ve yararlı transferi olduğunu tescilledi.

Bu maçın özelinde ise aslan payını Onuachu’ya vermek gerek. Öz güven, yetenek, hayal gücü, hızlı karar verme yetisi onu süper ligde daha çok kez konuşacağımız ve alkışlayacağımız anlamına geliyor. Tebrikler uzun boylu adam. Goller de gülmek de yakışıyor sana. (MİLLİYET)

Bu Onuachu fenomen olur! - İskender Günen |

Bazı oyuncular vardır ki fenomen olurlar. Dünkü maçtan sonra Onuachu için de bu tanımı söyleyebiliriz. Çünkü oyun sorunlarla dolu. Ama ikinci yarı attığı 1. gol ve ardından gelen ikinci gol var ki İbrahimovic'i hatırlattı.

Avcı'nın teknik adamlık yaptığı takımlarda, takım savunmasının çok önemli olduğu bir gerçek. Fakat ilk yarı Konyaspor'un direkten dönen topundan başka 1-2 pozisyona girdiği süreçler var. İki kenar sorunlarla dolu. Pepe- Mehmet Can sağda Visca-Larsen solda ikili oyunda atak girişimlerinde üretkenlikten çok uzaklardı.

Abdullah Avcı'nın bu maçta çıkaracağı ders ise takımlara karşı pozisyon üretmekte yaşanılan sorunlar olmalı. İstikrarlı sonuçları yakalamak için mutlaka bundan sonraki müsabakalarda üretkenliği artırmak zorunluluğu var. (SABAH)

Kötü oynasa da kazanıyor - Erman Özgür |

Fenerbahçe galibiyetinin ve Abdullah Avcı etkilerinin stat atmosferine yansıdığı maçtan, Konyaspor’a karşı kötü bir ilk yarı oynadı Trabzonspor. Topla oynamaya çalışan Fenerbahçe’ye karşı ne kadar iyi savunma oynayıp başarılı olduysa, topu Trabzonspor’a bırakan ve çabuk hücum eden Konyaspor’a karşı da o kadar başarısız oldu. Bu oyunla Trabzonspor için içeri berabere girmek bana göre iyi sonuçtu.

Bu oyuna dayanamayan Abdullah Avcı, geçen hafta kariyer maçı oynayıp ilk yarı adeta yürüyüş yapan Berat’ın yerine Bakasetas ile döndü soyunma odasından.

Pepe’nin vites artırdığı bölümde Onuachu ile golü de buldu Trabzonspor. Fakat oyun olarak bir türlü Konyaspor’a üstünlük sağlayamadı. Konyaspor’da hamleler karşılığını verdi. Mehmet Can’ın çıkarken yaptığı hata ve Oliviera ortasında Prip ile golü buldular. Son bölüme Abdullah hoca Enis Destan ile çift santrfora dönerek başladı ve karşılığını Enis asistinde Onuachu’nun fantastik golü ve galibiyetle aldı. Oyun olarak tatmin edici olmasa da Abdullah Avcı doğru hamleleri ile Trabzonspor’u kötü de oynasa kazanan takım kıvamına getirmiş gözüküyor. (FANATİK)

Editör: Haber TS