Kilo alımı vücutta yağ dokusunun birikmesiyle ortaya çıkıyor. Kimi zaman yağ dokusu bölgesel olarak birikebiliyor. Uzmanların gerçekleştirdiği liposuction ameliyatı ile farklı yöntemlerle giderilemeyen bu yağlanmalar ortadan kaldırılabiliyor.

Vücutta biriken yağ dokuyu yağ yakma antrenmanları veya uygun bir diyet yöntemiyle eritmek mümkün. Ancak kimi zaman, özellikle de göbek ve basen gibi bölgelerde meydana gelen yağlanmaları ortadan kaldırmak zor olabiliyor.

Bu durumda vücut şeklinden memnun olmayan kişiler için uygulanabilen bazı cerrahi prosedürler mevcut. Bu işlemler için liposuction fiyatları değişebiliyor. Dolayısıyla işlemden önce doktorunuza danışırken fiyat bilgisi almayı unutmayın.

Liposuction Nedir?

Halk arasında yağ aldırma operasyonu/ameliyatı olarak da bilinen bu işlem, vücudun herhangi bir bölgesine yer alan yağ birikmelerini ortadan kaldırmak için kullanılıyor. Bu işlem uzun yıllardır kullanılıyor.

Kilo alımı sonucunda meydana gelen yağlanmaları gidermek için ilk olarak bölgesel zayıflama yöntemleri tavsiye ediliyor. Ancak doğru bir beslenme ve sporla kurtulamadığınız inatçı bölgeler konusunda uzman bir destek almanız mümkün.

Bu işlem, vücudun herhangi bir bölgesine uygulanabiliyor. Oldukça etkili olduğu bilinen liposakşın işleminin sıklıkla uygulandığı bölgelerse karın, basen, kalça, diz ve bel çevresi olarak karşımıza çıkıyor. Bu estetik cerrahi işlem sayesinde fazlalıklar vücuttan uzaklaştırılıyor.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Vücudu şekle sokmak için yapılan uygulamayı çeşitli durumlarda yaptırmak mümkün. Cerrahi liposuction uygulaması, özellikle de inatçı yağ birikmelerinden kurtulmak amacıyla uygulanıyor.

Eğer sağlıklı bir diyet ve egzersizlerle inatçı yağlarınızdan kurtulamıyorsanız bu işlem önerilebilir. Bu durumda öncelikle uzman bir doktora danışmanız şarttır. Aynı şekilde işlem yine alanında uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır.

Bişektomi Yaptıranlar Memnun Kalıyor Bişektomi Yaptıranlar Memnun Kalıyor

Belirli durumlarda işlem istenen sonucu vermeyebilir. Özellikle de sık kilo alıp veriyorsanız başarılı bir şekilde sonuçlanmayabilir. Dolayısıyla işlemden sonra aniden kilo almak veya vermekten kaçınmanız son derece önemlidir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bu yağ aldırma işleminin farklı yöntemlerle uygulandığını görmek mümkündür. Planlanan liposakşın işlemi için hangi yöntemin uygulanacağı, uzman hekimler tarafından danışanın durumuna uygun olarak kararlaştırılır.

Temelde tüm yöntemlerin birbirine benzer şekilde çalışmaktadır. Ancak uygulanan işlem türüne göre liposuction fiyatları değişkenlik gösterebilir. Bu yöntemler ortak olarak bölgede biriken yağ dokunun bir vakum tarafından çekilerek vücuttan uzaklaştırılması prensibine bağlı olarak çalışır. Yöntem türlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

·      WAL (İşlem su yardımı kullanılarak gerçekleştirilir.)

·      UAL (İşlem ultrasonik yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir.)

·      RFAL (İşlem radyo frekans destekli olarak gerçekleştirilir.)

·      SAL (İşlem vakum yardımlı gerçekleştirilir.)

·      PAL (İşlem güç yardımı kullanılarak gerçekleştirilir.)

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Vücudunuzdaki yağlanmalardan kurtulmak için bu işlemi yaptırmayı planlıyorsanız liposuction öncesinde bazı detaylara dikkat etmelisiniz. İlk olarak işlemin olacağı gün vücudunuzu sabunla yıkamanız önerilmektedir.

Bunun yanı sıra vücudunuza kesinlikle deodorant veya krem gibi maddeler sürmemeli, işlem günü herhangi bir içecek ve yiyecek tüketmemelisiniz. İşlem öncesi hazırlıklar için doktorunuzun tüm tavsiyelerini dikkate almalısınız.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Cerrahi işlemin uygulamasının ardından bir iyileşme süreci başlayacaktır. Bu süreç herkeste farklı seyredebilir. Uygulanan liposakşın işleminden sonra doktorunuz tarafından önerilenleri dikkatle yapmalısınız. Bu süreçte sizden destekleyici bir korse kullanmanız beklenebilir.

Liposuction Fiyatları

Birçok vücut bölgesinde uygulanabilen bu işlem ile başarılı sonuçlar almak mümkün. Doğru uygulanan bir liposuction işlemi ve başarılı bir iyileşme süreciyle hayalinizdeki vücuda kavuşabilirsiniz.

Bu işlemi yaptırmak isteyenlerse fiyatlandırma konusunda araştırma yapıyor. Ancak liposuction fiyatları tercih edilen yöntem/bölgeye bağlı olarak değişiyor. İşlemi yaptırmak için doktorunuza mutlaka danışmalısınız.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Özge Özkan