Romanya, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu’ndaki ilk maçta sahasında Bosna Hersek’e 1-0 mağlup olurken, teknik direktör Mircea Lucescu, eleştirilen isimlerden Denis Drăguș’a sahip çıktı.

Bükreş’teki Ulusal Arena’da oynanan karşılaşmada Armin Gigović’in ilk yarının son dakikalarında attığı gol, Bosna Hersek’e galibiyeti getirdi. Bu sonuçla konuk ekip gruptaki ilk maçından 3 puanla ayrıldı.

Teknik Direktör Erol Bulut’tan A Spor’da Dikkat Çeken Açıklamalar Teknik Direktör Erol Bulut’tan A Spor’da Dikkat Çeken Açıklamalar

Drăguș Milli Formaya Döndü

Uzun süren sakatlığının ardından Trabzonspor’da Hatayspor maçıyla sahalara dönen Denis Drăguș, Romanya formasıyla da yeniden ilk 11’deki yerini aldı. 25 yaşındaki forvet, Bosna Hersek karşısında 80 dakika sahada kaldı, ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Yerini Denis Alibec’e bırakan Drăguș, maç sonrası açıklamasında, ❝Adil bir sonuç olmadı. Talihsiz bir gün geçirdik❞ ifadelerini kullandı.

Lucescu: “En Faydalı Oyuncumuzdu”

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Mircea Lucescu, Drăguș’a yöneltilen eleştirilere karşı çıktı. ❝Drăguș bizim en faydalı oyuncumuzdu. Gol atamaması ayrı bir konu. Pozisyonlara girdi, top kazandı, savunmayla mücadele etti. Elimizdeki en iyi seçimdi❞ dedi.

“EURO’da da Zorlandık, Bunu da Aşarız”

Drăguș, EURO 2024 elemelerinde de benzer zorluklar yaşadıklarını, ancak bunu aşmayı başardıklarını hatırlatarak, ❝Daha fazla çalışmalı, daha çok birlik olmalıyız. Bu işin de üstesinden geliriz❞ dedi. Önlerinde San Marino maçı olduğunu hatırlatan genç forvet, bu karşılaşmayı kazanmak zorunda olduklarını vurguladı.