Kalp dostu besinler arasında ilk sıralarda gelen bu yiyecekleri mutlaka daha sık tüketmeliyiz. İşte mor sebze ve meyvelerin faydaları.

Kalp damar ve kan dolaşımı sistemine, bağışıklığa, zihinsel işleyişe ve daha pek çok hayati konuya destek olan yiyecekleri daha sık tüketmeliyiz. İşte mor meyve ve sebzelerin faydaları...

Mor Renkli Meyve ve Sebzelerin Faydaları

Patlıcan

Patlıcan idrar söktürür, kolesterol seviyelerini dengeler, dokularda biriken ödemi dışarı atar. Çünkü bol miktarda lif içerir.

Pancar

Pancar manganez, folik asit gibi en değerli mineral ve vitaminlerle doludur. Kan basıncını dengeler kalp dostudur. Çiğ yenebilir, haşlaması, çorbası, salatası ve ızgarası yapılabilir.

Kırmızı hindiba

Karışık salatalara giren bu bitki, C ve K vitamini içerir. Acı tadıyla sevilen hindiba, sindirime yardımcı olur ve kalp sağlığını geliştirir.

Mor karnabahar

Karnabahar da çok faydalıdır ama renkli olanlar daha fazla antosiyaninler ve antioksidan içerir. Tadı beyaz karnabaharla aynı olan sebze, aynı zamanda A vitamini bakımından zengin.

Mor lahana

A vitamini ve demir kaynağı olan mor lahanayı da çiğ olarak salatalarda tüketebiliriz.

Yabanmersini

Yurt dışında idrar yolu enfeksiyonları tedavisinde önerilmektedir. Süper gıdalardan biri olarak tanımlanır. Güçlü besin değerleriyle bu mor meyve, kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Yaraları da iyileştirdiği bilinir.

Erik

Dışı mor içi kırmızı anjelik erikler bol miktarda liflidir ve sindirimi rahatlatır. Kabızlık ve hazımsızlık gibi şikayetleri azaltır. Ayrıca A vitamini içeren besinlerden biridir.

İncir

İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle en faydalı yiyecekler arasında yer alan incir, yüksek tansiyona, kalp hastalıklarına ve sindirim sorunlarına çaredir. Yaş veya kuru fark etmez. Ayrıca Alzheimer riskini de azalttığı kanıtlandı.

Böğürtlen

Bu leziz meyveler özellikle sabahları tüketilmelidir. C vitamini, magnezyum ve potasyum içeren böğürtlen, düşük kalorilidir.