14 yaşında zorla evlendirilen ve doğum yaptığı bebeği kayınvalidesi tarafından hastaneye terk edilen Hassi Akpınar, yıllardır hasretini çektiği oğluna kavuştu.
35 Yıl Önce Hastaneye Bırakılan Bebeğin Hikayesi
1990 yılında Erzurum Numune Hastanesi'nde doğum yapan Hassi Akpınar, henüz 14 yaşında zorla evlendirildiğini ve doğurduğu bebeğin kayınvalidesi tarafından hastaneye terk edildiğini anlattı. Kayınvalidesi, bebeğin kocasına ait olmadığını düşündüğü için hem Hassi'yi hem de bebeği öldürmekle tehdit etti.
"Seni de bebeği de öldürürüz" sözleriyle tehdit edilen genç anne, bebeğinin akıbetini yıllarca bilemedi. Zor bir hayat yaşayan ve yıllarca oğlunu arayan Hassi Akpınar, "Bebeğimi kaybettiğimden beri hep onun hayaliyle yaşadım" diyerek acısını dile getirdi.
Müge Anlı Bir Günde Oğlunu Buldu
Müge Anlı ve ekibi, 35 yıl önce hastaneye bırakılan bebeğin izini bir gün içinde buldu. O dönem "Erbay Güneş" adıyla yurda verilen bebek, evlat edinilerek ismi "Yusuf" olarak değiştirildi.
Yıllar sonra annesiyle ilk kez karşılaşan Yusuf, devlet memuru olduğu için yüzünü göstermedi. Annesiyle telefonla konuşan Yusuf, annesinin hikayesini duyunca gözyaşlarını tutamadı. "Anne, seni görmek istiyorum" diyerek stüdyoya bağlandı.
"Bugüne Kadar Büyüttüm, Bırakamam"
Yusuf'u büyüten anne de yayına bağlanarak "Ben onu bırakamam, bugüne kadar büyüttüm. Onsuz yapamam" dedi. Oğlunu kaybedeceğini düşünen evlatlık annesini sakinleştirmek isteyen Hassi Akpınar ise şu sözleriyle izleyenleri duygulandırdı:
❝ Ben kendi çocuklarımı bile sana getireceğim, sana da anne desinler. Ben onu senden almam artık iki annesi var. ❞
Büyüten annenin "Ben kuzumu istiyorum" diyerek ağlaması üzerine Hassi, "Ben onu büyüten kadının ellerinden öperim, benim de oğlum, onun da oğlu. Bugüne kadar ona çok güzel bakmış, hakkını asla ödeyemem" diyerek teşekkür etti.
Anne ve oğulun 35 yıl sonra kavuşması, stüdyoda ve ekran başında milyonları duygulandırdı.