Hakem yorumcuları, karşılaşmanın hakemi Mehmet Türkmen ve VAR hakemi Daniel Stefanski’nin kararlarını eleştirerek ortak görüşte birleşti: ❝VAR çok ciddi hata yaptı❞.
Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Kadıköy’de oynanan derbide Fenerbahçe, Trabzonspor’u farklı mağlup ederken maçın kırılma anı olan penaltı kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İlk etapta faulü ceza sahası dışında değerlendiren Mehmet Türkmen, VAR’daki Polonyalı hakem Daniel Stefanski'nin uyarısıyla kararını değiştirerek penaltı verdi.
“Penaltı Öncesi Faulü Osayi Yaptı”
Karşılaşmanın ardından hakem yorumcuları Mustafa Çulcu ve Deniz Çoban, tartışmalı pozisyonu değerlendirdi. Fotomaç yazarı ve A Spor yorumcusu Mustafa Çulcu, pozisyonun hatalı yorumlandığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:
❝Penaltı pozisyonundan önce Osayi rakibine faul yapıyor. Bu bariz bir hata. VAR çok kötü kararlar verdi. Hakem bu pozisyonda hata yaptı. Maçın gidişatına direkt etki eden bir pozisyon❞.