Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde, belediyenin Fidanbaşı, Çamlıca, Kabasakal, Sinlice, Gökçeköy ve birçok mahalledeki mera alanlarını ihale usulüyle satma kararı alması büyük tepkilere yol açtı. İlk tepki, Fidanbaşı Köyü'nden geldi.

Fidanbaşı Köyü Derneği ve Fidanbaşı Mahalle Muhtarı, mahalle sakinleriyle birlikte bir toplantı düzenleyerek, bu karara karşı çıktı. Toplantıda mahalle sakinleri, belediyenin bu kararının kabul edilemez olduğunu belirtti. Mahalle halkı, mera alanlarının satışının hayvancılığı ve doğal su kaynaklarını olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti.

Trabzon'un büyükşehir statüsü kazanmasından sonra, köylerde halkın ve atalarının faydalanması için bırakılan araziler Şalpazarı Belediyesi'ne devredilmişti. Belediye ise, bu arazileri kaynak oluşturmak amacıyla satmayı planlıyor. Ancak mahalle sakinleri, bu duruma tepkili.

Mahalle halkı, "Ata ve dedelerimizin topraklarının satılmasına karşıyız. Bu araziler, köy halkının ortak kullanımı içindir ve satılması kabul edilemez," diyerek tepkilerini dile getirdi. Ayrıca, mera alanlarının korunması için hukuki yollara başvurmayı düşündüklerini belirttiler.

Trabzonlu Ömer Fatih Ayar Şehit Oldu! Naaşı Memleketine Geliyor Trabzonlu Ömer Fatih Ayar Şehit Oldu! Naaşı Memleketine Geliyor

Img 20240906 Wa0030 1725631007

Mahalle sakinlerinin ve yerel halkın bu konudaki tepkileri sürerken, belediyenin nasıl bir adım atacağı merak konusu.

Editör: Haber TS