Merakla beklenen Samsung Galaxy S25 işlemcisi hakkında bugün önemli bir detay ortaya çıktı. İşte, yeni Samsung cihazıyla ilgili sürpriz özellik!

Güney Kore'den gelen yeni bir söylenti, Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisi serisinde büyük bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Ocak 2025'te beklenen Galaxy S25, yalnızca Qualcomm Snapdragon ve Samsung Exynos işlemcilerini kullanma yönündeki alışılagelmiş stratejisinden uzaklaşabilir.

Bunun yerine S25, geleneksel seçeneklerin yanı sıra MediaTek'in Dimensity çiplerini, özellikle Dimensity 9400'ü de kullanabilir. Samsung Galaxy S25'i üç farklı işlemci ile donatmak ancak ve ancak bu işe yararsa önemli bir değişiklik olacaktır.

Ancak bunun tamamen spekülatif olduğunu belirtmekte fayda var. Söylentiler Samsung'un bu değişikliği düşündüğünü gösteriyor ancak henüz hiçbir şey doğrulanmadı.

MediaTek'i seçmenin ardındaki nedenler, Qualcomm'un yeni nesil Snapdragon 8 Gen 4'ün artan maliyetleri ve Samsung Exynos 2500'deki üretim sorunlarıdır.

Snapdragon 8 Gen 3'ün birim başına maliyetinin 190-200 dolar civarında olduğu, 8. Nesil 4'ün ise 260 dolara ulaştığı bildiriliyor. Bu önemli fiyat artışı Samsung'un marjlarını zorlayabilir.

Ek olarak Exynos 2500'ün üretim zorluklarıyla karşı karşıya olduğu ve şu anda yalnızca %40 verim oranına ulaştığı söyleniyor. Seri üretim genellikle %60 verim gerektirir ve Samsung bunu Ağustos ayına kadar iyileştirmeyi hedeflerken hala belirsizlik var.

Bu faktörler göz önüne alındığında MediaTek, Samsung için cazip bir seçenek gibi görünüyor. Özellikle Dimensity çiplerinin Snapdragon muadillerine göre daha uygun fiyatlı olduğu bilindiğinde.

Dahası, yaklaşmakta olan Dimensity 9400'ün Snapdragon 8 Gen 4 ile aynı 3nm N3E üretim sürecini kullanacağı ve muhtemelen benzer performans sunacağı söyleniyor.

Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer husus müzakere gücüdür. Samsung, MediaTek'i geçerli bir alternatif olarak sunarak Qualcomm'a Snapdragon 8 Gen 4 için daha rekabetçi fiyatlandırma sunması konusunda baskı yapabilir.

Nissan Skyline elektrikli SUV olarak yeniden doğuyor Nissan Skyline elektrikli SUV olarak yeniden doğuyor

Sonuçta Samsung Galaxy S25'in işlemci durumu belirsizliğini koruyor. MediaTek'in dahil edilmesi ilgi çekici bir olasılık olsa da kesin sonuçlara varmak için henüz çok erken.

Editör: Didem Bektaş