Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş açıklamasında, "Aldığmız sonuçların kimseyi memnun etmediğini biliyoruz. Trabzonspor büyük bir camia, sahip çıkan taraftarların kurulduğu günden bu yana heyecan ve coşkusu olduğunu biliyoruz. Bütünüyle bir takım oluşturan camia şu anda bulunduğu yerden memnun değil. Herkesin üzüldüğünü biliyorum Biz de teknik manada karar veren birisiyiz. Durumdan sorumlu olan da benim. Başarıyı konuşuruz ama başarısızlığı çözmek için kararları alacak olan benim. her şeyi samimi olarak paylaşmak istiyorum. Şu anda eleştirilerin üst düzeyde yapıldığını biliyorum. Bu durumu düzeltmek mecburiyetindeyiz. Trabzonspor’u kendi haline bıraksan bile bu sonuçları almaması gerektiğini biliyoruz. Anı yaşamak daha önemli. Camia olarak başarılar ve başarısızlıklar gördük. tecrübeliyz, bu bir avantaj. Yetenekli oyuncular ve taraftarın desteğiyle bunu aşayacağız. İyi takımız gösterelim ama gösteremiyoruz. Takımın özgüven moral sorunu olduğu bir gerçek. Başarıyı yakaladıktan sonra yönetim de teknik heyette bir takım değişimler olabilir. başarı gelmediği zaman altında ezilen kesimler olur. Özgüven ve moral sorunu var. Hem bireysel hem takım olarak iyi olmak zorundayız. Organizasyonu yapacak olan benim. katılımı yapacak olan oyuncular. Yeterli mi değil tabi ki. Uyum sorunu var, bazı oyuncular tecübeli ama sorunlar var. Bireysel performansların üst seviyeye çıkması lazım bu halimizle bile fiziksel verileri daha iyi kullanabiliriz. Bugün de toplantı yaptık. Bireysel performanslarının iyi olması ve çalışması lazım. oyuncu yetenekli ama yanlış kullanıyor. Sayıları çoğalttıkça tahribat oluştu. Basit top kayıplarımız var. 2 gün önceki antrenmnada mükemmel derece yaptığımız işi sahada göremedim" ifadelerine yer verdi.

Şenol Güneş, "Oyuncu ben bu işi çevireceğiz. Susmayı ve konuşmayı bilmiyoruz. Bazen yanlış da konuşabiliriz. Ben bir yanlış yaptıysam bana söylediysen neye bozuluyorum ki? Zaman zaman oyuncuların şikayetleri kamuoyuna yanlış aktarılıyor. Bu kaoslara izin vermek istemiyoruz. Oyuncuların verimlerini arttırmak için onları koruyacağız. Oyun felsefemiz oturmadı. Savunmada da hücumda da üstün olmamız gerekiyor. 6-7 oyuncu ile üstün olup diğer oyuncuların kötü oyununu kabul edebilirim.  Oyuncularımızın sorunu yok, çalışma ortamı iyi. Gelişmek için en iyi ortam var. Kulüpten kaynaklanan bir sorun yok. Bazen sorun çıkarmaz ama kendisi sorunun farkında olmaz. Tecrübesi yeteneği olanın bir an evvel devreye girmesi gerekiyor. Sezon başından beri gelen görünenen başarıdan sonra görünmeyen başarısızlık duyguları oyuncuları sorumluluktan uzak tuttu" dedi.

Tecrübeli Teknik Direktör Şenol Güneş, "Başkan her gün arıyor. Çok şey yapmak istiyor, anlattıklarını hayata geçirebilirse Trabzonspor saha içi ve dışında güçlü olacak. Onu da sonuçlar etkiliyor. Şu anda yapacak bir şey yok. Transfer bazen çözümdür. Bugün tespit ettiğin zaman çözemiyorsunuz. Alacaksanız devre arasında dedim. 1 mi 2 mi 3 mü 4 mü olur? Bize uyacak oyuncu almak istiyorum. Eldeki oyunculardan bir takım yapacağım herkesin önü açık. Sonunda bir takım olup devreye kadar gideceğiz. Bugün eldekilerle kapatacağız. O şansı vereceğim. Kenara geldiğiniz zaman dışlanmış değilsiniz size şans gelecektir. Çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, "İlk koşuyu sizin için koştum. Dün koştum, futbol koşu değildir yetenektir.  Günümüz futbolunda futbolcular atletik olacak. Bir de bunun organizasyonu var. Beraber koşuyoruz benim tempoma uyacaksınız. Her şey zamanında yerinde, bu takımın en büyük sıkıntısı o. O koşuyu 45 dakika koşarım. Yürümekten vazgeçin, bazen çok seyrek yürürsün. Saha çıkıp özveri gösterip sakatlık yaşayanı istemem. Top rakipteyken rahatsız edeceksin. kendini de geliştireceksin hayat felsefesini de geliştireceksin. Sonuna kadar yapmak durumundayım. Bu oyuncularla iş yapacağım hata da yapacağım. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. İlk maçta söyledim. Her maçı alsanız oynamadığınız için 6 puan fark görünecek. Puana takılmıyoruz. Yarışta olur muyuz derdine düşüyoruz. Üste bakıyoruz yokuz kötü bir görüntü. Hiçbir zaman oralarda olmadı. Bu tek başına seni motive eder. Bunun çıkışı kaos yaratmak değil. Sadece fiziksel değil. İkili boğuşmaya girer. 10 kişi kaldık alanımızda oynadık. Mental olarak sıkıntımız var. Mental düşüklüğü var. Antrenmana gelip hiç idman yapmadan hazır olmayanın şansı yoktur. Oyunu yanlış oynuyoruz. Top bizde kalmıyor. Topa sahip olsan bile yoruluyorsun. Orada topu koşturacaksın. Biz önde çıkarken kaybediyoruz 70 metre geri koşuyoruz geriye gelirken rakibi boş bırakıyoruz. Bunları düzeltiyoruz. Rakiple birebir ofans veya defans olsun. Veriyor çıkıyor biz hiç karışmıyoruz. Oyuncular şokta gibi duruyorlar. Eksiklerimiz var bu oyuncular bu değil. Kötü oyunculuklarını kabul etmiyorum. Çok mu iyi oyuncular onu sonra göreceğiz" dedi.

Trabzonspor'da En Çok Süre Alan Futbolcular Trabzonspor'da En Çok Süre Alan Futbolcular

Şenol Güneş açıklamalarının devamında, "Tedavi hastanın durumuna bağlı. Ne kadar erken olursa o kadar iyi. Avrupa maçımız yok ama 3 günde bir maçımız oldu. Konya maçı süre olarak biraz daha uzun sürecek. Futbol ayakla oynanıyor ama akıl kullanılıyor. Ayakla oynanan düzeltelim diğer ayak oyunlarını konuşuruz. Susmasını da konuşmasını da bilin. Bunu oyunculara söyledim. Hakem golü verdi veya vermedi 4-5 pozisyona gir konuşalım. Maçları kazandıkları halde şikayetleri o kadar fazla ki… Buna da izin veren ortam var.  Şu anda ben saha içinde kalıyorum buna ihtiyacım var. Kendi performansımı düşürmek istemiyorm. Benim hırsım oyuncuya oyuncunun tribüne yansıyacak. Durdurun bakalım daha sonra. Ağır konuşmasını da susmasını da biliriz. Bunlar sonranın işleri" dedi.

Şenol Güneş açıklamasında, "Tedavi hastanın durumuna bağlı. Ne kadar erken olursa o kadar iyi. Avrupa maçımız yok ama 3 günde bir maçımız oldu. Konya maçı süre olarak biraz daha uzun sürecek. Futbol ayakla oynanıyor ama akıl kullanılıyor. Ayakla oynanan düzeltelim diğer ayak oyunlarını konuşuruz. Susmasını da konuşmasını da bilin. Bunu oyunculara söyledim. Hakem golü verdi veya vermedi 4-5 pozisyona gir konuşalım. Maçları kazandıkları halde şikayetleri o kadar fazla ki… Buna da izin veren ortam var.  Şu anda ben saha içinde kalıyorum buna ihtiyacım var. Kendi performansımı düşürmek istemiyorm. Benim hırsım oyuncuya oyuncunun tribüne yansıyacak. Durdurun bakalım daha sonra. Ağır konuşmasını da susmasını da biliriz. Bunlar sonranın işleri" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Trabzonspor’un düzelme şansı var. Yönetimler değişiyor hocalar da değişiyor izleme de değişebilir. Tek sebep bu mudur? Şu anda kararı verecek kişi ben ekonomik olarak koruşmam. Bana sorarlar ben söylerim fikrimi onu alırlar veya başkasını alırlar. Hoca aldı derler. Bugünün konusu değil, transfer çözüm noktalarından birisidir. Elimizde yeni oyuncular var. Bunların ne olduguna karar vermeden oyuncu alacağız. Heyecanı var niyeti var onu anlıyorum. Öyle bir oyuncu alırsın kamuoyunu ikna edersin. Buna tamam. Bizim aldıklarımız var geçmişte olanlar var hepsinde düşüş. Sıkıntı belli bunların değerlendirilmesi ve devre arasında karar verilmesi. Son kararı yine başkan verecek. Ekonomik olarak kendisini oldukça zorluyor" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş sakatlıklarla ilgili açıklamasında, "Hazırlık dönemi niye yaparız ki, güçlü bir altyapı oluşturmak için. Maç oynayamayan dinlemeyen olabilir, istediğini seviyede çalışmaz. Şu andaki sakatlıklar uzun boylu değil. Keşke boğuşarak savaşarak sakatlansa başımın üstünde yeri var. bir oyuncu koşmadan yoruluyorsa dinlenme beslenme ve çalışmasında sorun var. Maç başında gerginliğin varsa çıkmasan sorun olmazdı. İyi niyetli olmakta yetmiyor. Savic’in sakatlıktan sonra dediler sakattı zaten.  Umut, Kayseri maçına girdi bir şeyler yaptı. Koydum Antep maçına hiçbir şey yapmadı. Maç bittikten sonra fark etti. Belki de tam hazır değil. Diğeri beraber çalıştı niye o hazır değil. cihan yetenekli oyuncu oynar oynamaz ona bağlı. Onun mevkisinde daha iyi oyuncular da vardı" dedi.

Editör: Haber TS