İnternet kullanıcılarının bilgi edinme, ürün ya da hizmet satın alma amacıyla internet üzerinde arama yaparken kullandığı kelime ve kelime öbeklerinden trafik elde etmek, dönüşümü ve karlılığı artırmak amacıyla uygulanan çeşitli çalışmaları kapsayan süreç SEO olarak adlandırılır. Alışveriş alışkanlıklarının değişmesi ve markaların internet üzerinden satışa ağırlık vermesiyle e-ticaret SEO hizmeti de hayatımıza girmiştir. Kapsamlı bir süreç olan SEO, uzmanlık ve deneyim gerektirmektedir. Siz de markanızı internet ortamında daha iyi bir noktaya taşımak istiyorsanız e-ticaret SEO hizmeti ve web tasarım hizmeti gibi farklı alanlarda kaliteli ve özelleştirilmiş hizmetler sunan Boosted Craft ile iletişime geçebilirsiniz.

Arama motorlarında son derece çetin bir rekabet olması, web sitelerinin Google ve diğer arama motorlarında daha yüksek sıralamalar almak için sürekli olarak geliştirilmesini ve değişen algoritmalara uygun değişikliklerin yapılmasını gerektirmektedir. Buna yönelik olarak uygulanan arama motoru optimizasyonu çalışmaları kapsamında, Google ve diğer arama motorlarının yönergeleri, güncellemeleri ve sıralama faktörleri değerlendirilir.

Profesyonel SEO ajanslarının sunduğu hizmetlerden faydalanmak, web sitelerinin arama motoru sonuç sayfalarının daha üst sıralarında yer almasına ve web sitesine daha fazla organik trafik çekmesine yardımcı olur. Arama motoru üzerinden web sitesine ulaşan organik trafiğin hedefi temelde o ürüne ya da hizmete ihtiyacı olan kullanıcılardır. Bu yüzden organik trafiği artırmaya yönelik çalışmalar, dönüşüm oranı en yüksek çalışmalar olarak kabul edilir.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO çalışmaları site içi ve site dışı optimizasyon çalışmaları olmak üzere iki farklı grup altında toplanabilir. Arama motorlarının kullanıcı prensipleri arasında ilk sırada, kullanıcı deneyimi gelir. Google, web sitelerinin ve sayfalarının kullanıcıların arama amaçlarına göre organize edildiği durumlarda, kullanıcıların iyi bir deneyim yaşadığını gösteren sinyalleri değerli olarak kabul edilir. Bu nedenle, web sitelerinin önceliği her zaman için User Experience yani kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik optimizasyonlar yapmak olmalıdır.

Daha sonra arama motoru botlarının web sitesini daha kolay bir şekilde taramasını ve indekslemesini sağlamak için gerekli teknik çalışmalar uygulanır. Bu aşamanın tamamlanmasının ardından, web sitesi bilinirliğini artırmak için site dışı SEO optimizasyonu süreci başlatılır.

SEO çalışmalarının başarılı olabilmesi için en önemli unsur, arama motoru çalışma mekanizmalarının ve algoritmalarının detaylı bir şekilde bilinmesidir. Google bu konuda fayda sağlamak adına, arama motoru sonuç yönergelerini kullanıcılarla paylaşır. Web sitelerinde Google yönergelerine uygun olacak şekilde yapılan SEO çalışmaları sayesinde istenilen sonuçlara ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Arama Motoru Algoritması Nedir?

Google, Bing, Yahoo ve Yandex kısacası tüm arama motorları tasarlanır ve programlanırken, kullanıcıların istedikleri sorguları yapabilmesi ve bu sorgularla en alakalı sayfaların kullanıcıya listelenmesi anlayışı temel alınır. Arama motorları, bu algoritmalar sayesinde, kullanıcıların yaptığı tek bir kelimelik sorgu sonucunda dahi binlerce web sitesini sıralamayı başarmaktadır.

Arama motorları, “Spider” olarak da adlandırılan arama motoru botlarını kullanarak tüm web sitelerini düzenli olarak tarar. Yapılan tarama sonucunda indeks oluşturulur ve yapılan sorguyla eşleştirilen algoritmaların yardımıyla son kullanıcıya listeleme yapılır. Web sitesi sahipleri, kendi web sitelerinin arama motoru botları tarafından hızlı ve iyi sinyallerle incelenmesini sağlayabilmek için profesyonel SEO hizmetinden faydalanmalıdır.

SEO sürecinde dikkat edilmesi gereken metrikleri belirlemek, SEO çalışmalarını en iyi şekilde anlamak sayesinde mümkün olabilir. Web sitesine çekilen organik trafiğin kalitesi, web sitesine giriş yapan kullanıcıların satılmakta olan ürün ve hizmetlerle ne kadar ilgili olup olmadığı ile doğrudan ilintilidir. Arama motoru arama sonuçları üzerinden web sitesini ziyaret eden kullanıcı sayısı, organik trafik miktarını gösterir. Organik trafiğin kaliteli olması, SEO çalışmalarının başarısını artıran en önemli unsurlardan biridir. Kaliteli bir organik trafik aynı zamanda web sitesinin dönüşüm oranlarını artırmaya da yardımcı olur. Web sitesi özelinde hedeflenen anahtar kelime ve anahtar kelime öbeklerinin Google arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alması, başarı metrikleri arasında sayılabilir.

SEO ile Web Siteniz Doğru Hedef Kitleye Ulaşsın

Boosted Craft, bünyesindeki uzman ve deneyimli profesyonellerden meydana gelen ekibiyle  farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş ortakları için etkili SEO stratejileri üretir. Bu aşamada öncelikle anahtar kelime analizi yapılır. Arama amacı, sıklığı ve rekabete göre sektörel bir analiz yapılarak en uygun anahtar kelimeler tespit edilir. Google nezdinde önemli bir arama kriteri, web sitesi sayfaları arasında kullanıcıların hızlı geçiş yapması ve web sitesinin mobil cihazlarda çalışmasıdır. Bu doğrultuda site hızı optimizasyonu ve mobil uyumluluk ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilir.

SEO stratejileri planlanıp uygulandıktan sonra düzenli olarak kontroller gerçekleştirilir. Oluşan hataların giderilmesi bu sayede sağlanır. Web sitesinde görülen yazılım sorunları, Google güncellemelerinin neden olduğu sorunlar ve diğer tüm teknik detaylar Boosted Craft ekibi tarafından kontrol edilir. Bu sayede hem web sitesindeki sorunlar giderilir hem de web sitesinin güncel kalması sağlanır. Organik trafikte zaman içinde yaşanan değişiklikler, trafiği en çok olan sayfalar, eski ve yeni kullanıcıların web sitesini günlük, aylık ve yıllık olarak ziyaret etme oranı değerlendirilerek gerekli strateji güncellemeleri yapılır.

Otomobil Bakımı Yaptırmak Neden Gereklidir? Otomobil Bakımı Yaptırmak Neden Gereklidir?

Site:https://boostedcraft.com/

Editör: Özge Özkan