Süs köpekleri, diğer köpek cinslerine nazaran hem görünüşleri ile hem sevimli davranış ve duruşları ile hem de evde beslemenin ve gideceğiniz alanlara hayvan dostunuzu da taşımanın, dahil edebilmenin daha kolay olmaları gibi sahip oldukları güzel ve cazip yönleri ile oldukça fazla tercih edilen köpek cinsi gruplarına girmektedir. Dolayısı ile insanlar bir süs köpeği sahiplenmeden evvel öncelikli olarak boyutlarına karar verirken sonra ise bu dostunun hangi cins köpek olduğu noktasını ve haliyle de fiyatlarını araştırırlar. Öyleyse karşınıza çıkan bu makale ile siz arayışta olan değerli okuyucuya, araştırmak ve karar vermek noktasında yardımcı olmak görevimizdir.

İlk Defa Köpek Besleyecekler Hangi Cins Köpek Tercih Etmeli?
İlk defa bir köpek dostu sahibi olacaklar için en sıkıntı olacak konu acemi olmanın getirisi ile eğitim vermek noktası olacaktır. Haliyle süs köpeği sahiplenme hususunda ilk defa köpek alacaklar için eğitim noktasında kendisine yardımcı olacak eğitimi kolay kavrayabilen ya da en azından uyumlu bir köpek olması doğru olur. Bu anlamda size şu köpek cinsleri önerilebilir. Beagle, Cavalier King Charles Spaniel, Pug, Griffon, Maltese Terrier, Pekingese (Pekinez) Poddle, Boo.

Süs Köpeğinin Sahiplenme Süresi

Süs köpeğinin sahiplenmesi süresi, hiç şüphesiz ki köpek dostunuz henüz yavru olduğu dönemlerde iken olması hem sizin hem de hayvan dostunuzun yararına olacaktır. Çünkü eğitim aşaması, henüz köpeğinizin yavru olduğu dönemler içerisinde iken başlar ki hem sahibinin sözünü dinleyebilsin ve sahibini tanısın hem de sizin istediğiniz yönlendirme ve komutlara alışarak büyüyebilsin.

Süs köpeği sahiplendirilmesi yavru olduğu zaman dilimlerinde başlar ancak bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken husus ise, hayvan dostunun anne sütünden kesilmiş olmasıdır. Aksi durumda anne ve kardeşlerinden ayrılan bir köpek; köpek olmanın gerektirdiği davranışları aile ortamında henüz görmemiş, yeterli anne sütü almamış olacaktır ki bu mevzu geleceği açısından hem psikolojik hem de sağlık anlamında sorunlara gebe olur.

Süs Köpeği Sahiplenme Ücretsiz
Bir süs köpeği sahiplenme, satın alınarak yapılabildiği gibi anne altından ücretsiz olarak veren insanlarda bulunabilmektedir. Ancak ücretsiz sahiplenme noktasında çeşitli riskler görülebilir. Şöyle ki sahiplendirme yapan insanı bir şekilde siz ya da çevreniz tanımıyor iseniz hayvan dostunun şeceresi, sağlık durumu, genetik hastalık noktasındaki taşıyıcılık durumu, melez mi safkan mı vs gibi özellikler noktasında bilgi eksikliği yaşanacaktır. Dolayısı ile bizzat yetiştirici olmaması da durumunda bu noktalarda söyleyecekleri hususunda güvenilirlik kısmı sorun oluşturur.

Evde Hangi Süs Köpekleri Beslenir
Evde köpek beslemek için, süs köpeği sahiplenme noktasında dikkat edilecek bir diğer önemli husus eğitim konusundan sonra, eve uygun ya da en azından kolay uyum sağlayabilecek bir köpek dostu olması gerektir. Bu duruma ek olarak ise biraz da sessiz bir köpek dostu olur ise, sizi en azından komşularınız ile tartışmak zorunda bırakmaz. Dolayısı ile bir süs köpeği sahiplenirken dikkat edilmesi gereken konular olarak bu durumları göz önünde bulundurmak gerekecektir. Sessiz cins köpek ırkları olarak şu cinslerden bahsetmek doğru olacaktır.

Beagle
Pug
Cavalier King Charles Spaniel
Pekingese (Pekinez)
Yorkshire Terrier
Shih-Tzu
Poddle.

Süs Köpeği Fiyatları:
Süs köpeği sahiplenmek isteyenler için fiyatlara değinilecek olursa, genel bir fiyattan bahsetmek zordur. Çünkü fiyatlar süs köpeği cinslerinin çeşitliliğinden kaynaklı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Ancak ortalama bir fiyat sunmak gerekir ise 3.000 TL – 40.000 TL arasında değişikliklerden bahsedilebilir.

Kaynak: https://kopekyavrusu.com/