Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:

İNSANLAR ÜRETTİKLERİMİZİ KONUŞŞUSUN 

Biz bir şeyler üretelim ve insanlar ürettiklerimizi konuşsunlar diyen Hacıosmanoğlu, "Kulüpler Birliği toplantısında dönemin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi bizim adayımız Hacıosmanoğlu demişti. Futbolda güven ortamı yoktu. İnsanlar adaletli bir ortam istiyorlardı. Sayın Büyükekşi halen milli takım sonuçlarını bekliyordu. Biz Türk futboluna söylediğimiz ilkeler doğrultusunda hizmet edeceğimizi istişare ettik. Tarafsızlığımıza inanan sağduyulu insanlara teşekkür ediyorum. Avusturya galibiyeti sonrası şampiyon olacağımıza inanıyordum o nedenle adaylığımı açıklamadım. Hareketlenmeler olur ve milli takıma zarar olur diye. Sonrasında 12 gün gibi bir seçim çalışması yaparak kazandık" dedi.

Trabzonspor Beşiktaş Maçı VAR Kayıtları Açıklandı Trabzonspor Beşiktaş Maçı VAR Kayıtları Açıklandı

BİZİ UMUT IŞIĞI OLARAK GÖRDÜLER

Anadolu takımlarının ezilmesi, haksızlığa uğraması olmaz diyen Hacısomanoğlu,  "Bizi umut ışığı olarak gördüler. Birebir konuşmalarımızda da bunları belirttik. Türk futboluna adaleti ve herkese eşit mesafede yaklaşımı getireceğiz. 12 günlük bir çalışma sonunda genel kuruldan başkan olarak ayrıldık. Bizim tek talimatımız var bizde renk ayrımı yok güçlü güçsüz yok. Bizde haklı olan güçlüdür. Türk futboluna barışı ve kardeşliği getirmek istiyoruz. Milyonlarca genç spor camiasını camia içerisindeki insanları örnek alıyor. Sadece futbol sahalarında değil ülke genelinde kardeşlik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

FUTBOLUN SORUNLARI VAR

Bütün kulüplere söyledim buna amatörler de dahil. Futbolun sahibi biz değiliz kulüp başkanlarıdır. Futbolun patronu cefakar taraftarlardır diyen TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, "Bu sadece başkanın idaresi, yöneticilerin iradesi değil. Futbolun sorunları var. Biz her ligin sorunlarını teknik ekipler kurarak kulüplerle istişare yaparak futbolun da marka değerini koruyacak şekilde ortak noktada çözeceğiz" dedi.

RENK AYRIMI YAPILMAMASI GEREKİYOR

Türk futbolunun herkese eşit mesafede yönetilmeye ihtiyacı olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Kaos ortamından uzak durmak gerekiyor. Renk ayrımı yapılmaması gerekiyor. Herkese eşit mesafede olursanız otomatikman sıkıntılar ortadan kalkar. Bu irade Allah’a şükürler olsun ki bizde var. Bunu da uygulamak için zorlanmanıza gerek yok. Adil ve adaletli olacaksınız. İnsanlar bilecek ki burada adaletli bir ortam var. Bizim görevimiz saha içerisinde başarıyı yakalamak isteyenlerin patronu değil hizmetkarız. Saha dışında başarı isteyenler geçmiş yıllara baktıklarında olaylara yaklaşımlarımız ile cevaplarını anlarlar diye düşünüyorum" diye konuştu.

PFDK'YA SEVKLERİNİ YASAKLADIM

Yönetim kurulu oluşurken şunun çocuğu bunun çocuğu diye asla bakmadıklarının altını çizen İbrahim Hacıosmanoğlu, " Şunu herkes bilsin ki tarihinde ilk kez yönetim kurulu oluşurken şunun çocuğu bunun çocuğu diye asla bakmadık. Hiçbir federasyon yönetiminde bu kadar futbolun içerisinden gelen yoktur. Kurullar için de aynısı geçerli. Adil ve adaletli yönetim gösterecek arkadaşlarlardan oluşturduk. Verecekleri kararlar ailenizin mensup olduğunuz camianın çalıştığınız kurumun haysiyet ve şeref meselesidir. Buna dikkat edeceksiniz. Çizginin dışına çıktığınız zaman en büyük hakareti bana yapmış olarak kabul edersin. Özellikle Türkiye’den merkez hakem kurulları konuşuluyor. Ben hakemlerle konuşmamda insanı hata hakkı vardır dedim. İnsani hata dışında hata olursa kulüp başkanlarımıza da söyledim PFDK’ya sevklerini yasakladım. Ben çağırıp soracağım. Bu hatanın nedeni ağırsa bizle devam etme şansları yok. Tarafsız bir gözle bakarsanız hata yapma şansı yoksa yoktur. Tüm kurullar önce haysiyet ve şereflerini koruyacak. Marka değerini koruyacak. Böyle bir iklimi yarattığınız zaman Türk futboluna barış ve kardeşlik gelir" dedi.

MERKEZ HAKEM KURULU ÜZERİNDE ÇİFT BAŞLIK YAPMIŞLAR

Sizin doğru gidişinizden rahatsızlık duyan varsa ezer geçersiniz diyen Hacısomanoğlu, "Gençleri eğitmek zor bir şey değil ki. Eskiden ne kadar eğitirseniz eğitin yukarıda bir duruş olmadığı irade olmadığı için olmuyor. Bakıyor ki bir hafta birine bir hafta diğerine yaranmaya çalışıyorlar. Şimdi böyle olmayacak. Bizim pırıl pırıl gençlerimiz var. Eğilip bükülmeden cesur yönetim göstersinler. Akademi kurmuşlar. Merkez Hakem Kurulu üzerinde bir çift başlılık yapmışlar. Herhalde oradan kontrol etmek için. Böyle iş olur mu? Böyle olursa onu dikkate alırlar mı? Gelir gelmez orayı pasif ettik. Gençlerimizin elbette eksikleri vardır fakat her şeyden önce adaletli bir şekilde kuralları uygulasınlar. Onlara yapılan haksız tepkileri de kendimize yapılmış sayacağız. Hakemlerimiz kendilerine güvenerek sahaya çıkarsa bunlar olmaz. Hakemlerimizin aldığı maaşlara da bakacağız. Onlar neden doyurucu bir para almasın ki. Kulüp başkanları ile de konuşuyoruz. Şu an da artırdık ama iki katına çıkarmayı düşünüyorum. Hata olunca hem paranız hem puanınız gidiyor. Hakemlerimizin de aklında maddiyat kalmasın. Kulüp başkanlarının tepki vermesine gerek kalmadan hata yapanı evine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

TARAFSIZLIĞIMIZDAN ENDİŞE ETMESİNLER

Bizim tarafsızlığımızdan zerre kadar endişe etmesinler diyen Hacıosmanoğlu, "Futbolun asıl sahibi cefakar taraftarlardır. Biz sahada başarıların kazanılmasının teminatıyız. Adil ve adaletli yönetim sergilenecek. MHK, Tahkim veya PFDK hepsi böyle olacak. Adil ve adaletli ortamda belki de Anadolu’dan bir takım şampiyon olacak. Bizim için lige yeni çıkan ve şampiyon olan takım arasında hiçbir fark yok. Diyarbakırspor ile Trabzonspor oynuyorsa ufak bir takdir hakkın varsa bunu Trabzonspor’dan değil Diyarbakırspor’dan kullanacaksın dediğimde insanlar yanlış anladı. Bunu bile yanlış anladılar. Bu eski Trabzonspor başkanıdır oradan yana kullanayım demeyeceksin. Kullanırsan tepkiyi ben gösteririm. Ben adil olun demek istiyorum. Futbolun barış ve kardeşliğe hizmet etmesini istiyoruz. Bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Biliyorsunuz Amedspor’a sözüm var. Maçlarını izleyeceğim. Ben Diyarbakır’daki maça gideceğim. Futboldan başlayarak kardeşliği yaymak istiyorum. Fatih Tekke Zenit’e, Gökdeniz ise Rubin Kazan’a gitmişti. İnsanların elinde litrelik şişeler votkalar vardı. Maç bitti sonuca bakmadan herkes eğlendi ve gitti. Protokolken çıktık iki tane kırık kamera var. Türkiye’de olsa onlarca kamera olurdu kaos olurdu. Biz futbolun eğlence olduğunu herkese iyi anlatmamız gerekiyor. Bir takım şampiyon oluyor. Şampiyon olamayanın önünde seneler var. Kim hak ediyor ve kim daha iyi oynuyorsa şampiyon o olacaktır" dedi.

DİZAYN ETMEK LAZIM 

Altyapıya önem vermedikten sonra oradan ürün yetişmez diyen Hacısomanoğlu, "Baktığınız zaman hep diyorum ki taviz vererek bir kulübü yönetmeye çalışırsanız sonucunda bunlarla karşılaşırsınız. Biz her kulüp ile her yıl ekiplerimiz çalışacak. Hem kulüplerin menfaati hem de kulüplerin geleceği için kararırlar alınacak. Biz olduğumuz sürece böyle olacak. Taviz verile verile bu noktaya gelindi. Şimdiye kadar bunları kulüpler ile ortak noktada buluşarak yapmadılar. Biz yaptık uygulayın gibi oldu. Sonra kendi koyduğunuz kuralları da uygulayamadınız. Biz bir noktada hep beraber sabit kalacağız. Bu kuralları koyarken herkes bilecek ki bu kurallar asla esnetilmeyecek. Esnetilince kulüpler batıp gidiyor. Doğruları yaptıktan sonra hep kulüplerin menfaatini düşünüp hem de kulüplerin geleceğini düşünerek ortak karar aldığımızda bizi sevmeyen sevmesin zaten. Amatör ligleri desteklemezseniz. 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig’i desteklemezseniz Süper Lig’i besleyecek ürünleri yetiştiremezsiniz. Her sene 15 yabancı alarak ülkenin milli sermayesini dışarıya veriyorsunuz. Altyapıya önem vermedikten sonra oradan ürün yetişmez. 3.Lig’de 4 grup olur mu bunları da dizayn etmek lazım" ifadelerini kullandı.

ONLAR DA BIKTI

Cumhurbaşkanı ile istişarelerde bulunacaklarını ifade eden Hacısomanoğlu, "İnsanlar alt liglerde her sene yardım topluyor. Kısmi belediyeler yardım ediyor. Onlar da bıktı. Her ilin bir veya iki profesyonel takımı olsa o şehir onu taşır. Bunları uzun bir maratonda istişare etmemiz gerekiyor. Hedefimiz alt liglere gelirler yaratmak. Türk futbolunun alt liglerden kalkınacağını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın futbola ilgisi ve yatırımları üst düzey. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de istişarede bulunacağız. Almanya 5 sene yapılanma yaptı. Brezilya aynı sistem ile şampiyon oldu. Adil ve adaletli ahlaklı ilkeler ile temelden amatörden başlayarak yukarıya çıkarsak o zaman Türk futbolunun kurtuluşu olur, dedi.

HAKAN ÇALHANOĞLU ARADI

Hakan Çalhanoğlu'nun kendisini aradığını açıklanayan Hacıosmanoğlu, "Çok güzel bir jenerasyon yakaladık. Hocamız takımın başında. Onunla kupa maçında görüştük bir toplantı da yapacağız. Bizim onlara daha iyi ortamlar sağlamak görevimiz. Biz Hollanda’ya elenince kızım da üzüldü. Baba sen Türk futbolunun başına geç dedi. Onun temiz kalbi ile inşallah Allah nasip eder ve milli takıma daha iyi imkanlar sunarız. Önce Dünya Kupası’na katılıp destanlar yazarız. Orada da sıkıntılar olduğunu az çok tahmin ediyorsunuz. Bizim olduğumuz yerde güven olacak. İtalyan bir numara aradı sonrasında Hakan Çalhanoğlu aradı. Bana, ‘Başkanımız gözümüz aydın’ demesinde bir mesaj var" dedi.

BAĞIMSIZ İNSANLARDAN OLUŞTURDUK

Ahbap çavuş ilişkisi ile herhangi bir kuruma birini koymamız söz konusu değil diyen Hacısomanoğlu, "Aksaklıkların yıllardır devam etmesi bu nedenle. Uluslararası bir firma değerlendiriyor. Avrupa’da da dizayn yapan bir firma. Değişiklikler olacak. Bunlar benim kadrolarım olmayacak. Şu an bizim kurullarımız için Hacıosmanoğlu’nun kurulu diyemezler. Bağımsız insanlardan oluşturduk. Bu çizgide futbola hizmet etmek isteyen bizden sonra da bu kadrolar ile oynamaz ama mavi boncuk ile kalmak isteyenler değişiklik talep ederler. Allah bana bu milletin inancına yüzde 10 zarar verecek kadar hata nasip etmesin. Sürem kısa olsun ama asla adalet ve tarafsızlıktan şaşmayan bir başkan olarak anılayım bana yeter" diye konuştu.

TÜRK FUTBOLUNA HİZMET EDECEĞİZ

Türk futboluna hizmet edeceklerinin altını çizen Hacıosmanoğlu, "Konuşmalarımda ve seçim sürecinde de söyledim. Kulüp başkanlığı da yaptım. 10 yılı geçti ama yurtdışında bile insanlar benimle fotoğraf çektiriyor. Ben burada imajımı zedeleyecek bir şey neden yapayım ki? Mensubu olduğum camialara karşı Allah bunu yaşatmasın. Biz Türk futboluna hizmet edeceğiz. Güzel şeyler yapmak hedefimiz. Adil olmak zor değildir. Koltukta oturayım diye  bir şeyler yapmayız. Doğru olursanız adaletli olursanız herkese eşit mesafede olursanız insanlar da sizi sever" dedi.

TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR

Türkiye’nin yüzde 90’ını kazanmamıza sevindi diyen Hacıosmanoğlu, "Bayram Saral arkadaşımız deneyimli bir spor hukukunda da deneyimli aynı zaman da Ecmel Saral’ı yöneten bir dostumuz. Beraber yola çıktık. Türkiye’nin yüzde 90’ı kazanmamıza sevindi ama ne hikmetse siz de takip etmişsinizdir alçak bir terör örgütü var. FETÖ’nün köpekleri var. Biz Osmanlı döneminden beri yaşadığımız bölgede çok büyük sülaleler var. FETÖ’nün köpekleri derken köpeklere de hakaret etmiş oluruz. Şimdi onlar saldırınca Sarallar federasyonu ele geçirdi kanısına nereden girdilerse. Sonuçta o ailenin de büyükleri var. Dostluğumuz var. Bu sefer benim de çok sevdiğim saydığım onlar da beni sever. Siz Cumhurbaşkanımızı çok seviyorsunuz bu yazılanların Türkiye’de size, bize ve Cumhurbaşkanımıza zarar verir. Bayram bey bu nedenle ayrılmak zorunda kaldı. Bu çok özel bir durum. Biz yine deneyimlerinden faydalanacağız. Bana bilgi geldi. FETÖŞ’ün aşağılık elemanları Türkiye’yi karıştırmak istiyorsalar bana ulaştırıyorlar. Türkiye’nin çok iyi hizmet eden Milli İstihbarat Kurumu var. Hacıosmanoğlu ve Sarallar’ın ilişkisi için ekip kurulacakmış. Sayın Kalın’ı tanırım haberi yoktur diye inanıyorum zaten varsa vahim bir durum. O da gereğini yapar. Ama onlar bilsin ki biz kaderine iman etmiş insanlarız. Doğduğunda ebe doğurur ve sesin çıkar nefes almaya başlarsın. Allah o an defterini gökyüzüne atar. O nefesini ne uzarsın ve kısaltırsın ama o süreyi adam gibi yaşamak senin elindedir. Benim herkese söylediğim tek şey budur. Bir Allah’tan korkacaksınız bir de yanlış yapmaktan. Çok çirkin bir olay. Sayın Kalın herhalde onlar için gereğini yapar. Eğer aksi bir durum ise bizim milli duruşumuzun bu devlete bağlılığımızı kimse teraziye koyamaz. Dostlarımız ile ilişkilerimiz dün nasılsa bugün de aynıdır. Ben ister tanıyayım ister tanımayayım eğer biri haksızlığa uğruyorsa müdahale ederiz. Biz de bu halen devam ediyor. Sarallar ile dost yapmak suç mu? Bu ülkeye üretim yapan ve vergi ödeyen insanlar. Başlarına kaza geldiği zaman dostluğumuzu mu bitireceğiz? Hukuk içerisinde kalarak her türlü yardımı yaparım. Adamlığın gereği budur. Bu durum beni aşırı derecede rahatsız etti" dedi.

BİZ HANCIYIZ ONLAR YOLCU

Biz öyle bazı sözler ile hareket etmeyiz diyen Hacıosmanoğlu, "Biz hancıyız onlar ise yolcu. Biz Allah’ın bize verdiği nefesi yarın ile ilgili bir hesabımız olmadan yaşarız. Biz öyle bir milletiz ki 15 Temmuz kahpe girişimde Cumhurbaşkanımızın ayakları yerdeydi yukarı çıkmadı. Aziz milletimizi karşıladı. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. Uğraşmaya çalıştıkları insan kimdir diye iyi düşünsünler. Sayın Kalın’dan ricamdır. Eğer haberi varsa vahimdir ve duruşum da değişir. Bu kişisel bir konu değil. Ben Türkiye Futbol Federasyonu başkanıyım. Bunlar devletin içerisinde varsa beni takip etmeye ihtiyaç yok. Benim kalbimdeki dilimdedir. FETÖ hamleleri yapmaya gerek yok bunlar zaten bize sökmez" şeklinde konuştu.

MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEĞİZ

Türk futbolunun marka değerini yükselteceklerini belirten Hacıosmanoğlu, "Önüne geçilmeyecek hiçbir sorun yoktur. Yousef bey ile de konuştum. Sponsorluk üzerine Hacıosmanoğlu payı koyuyoruz. Şimdi insanlar bıktı. Adil ve adaletli bir düzen yok. İki takımı al yürüt. 99 veya 102 puan hiçbir yerde yok. Şimdi fiyatı değil sahneyi izleyecekler. Adaleti sağlayacağız ve marka değerini yükselteceğiz. Onların da bizim de payımız artacak. Güven ortamı ile her iki tarafında kazanmasını sağlayacağız. Korsan yayın için çok özel bir yazılımcı ekibimiz var. Çok basit şekilde direkt olarak engelleyebiliyor. Yazılımlar hazır. Bahis konusuna gelince amatörden tutun da tüm kurumlara söyledim. Akçeli işe kim bulaşıyorsa bizim federasyon yönetiminde en ücra köşesinde bile olsa bizim camiamız içerisinde barınmasına müsade etmeyeceğiz. Kurullarımız tarafsız hizmet edecekler" dedi.

ADALETLİ YÖNETMEK İSTİYORUZ

Türk futbolunu adaletli yönetmek istediklerini belirten Hacısomanoğlu, "Federasyon kurumlarında görev alan insanlar oldu. Sayın Yargıtay başkanımız bana dönmedi. Biz onun adamı bunun adamı diye kimseyi göreve getirmedik. Adil hizmet için yola çıktık. Buna karşı çıkan insaları da kamuoyuna koymasını biliriz. Türk futbolunda adalet ve kardeşliğin gelmesini isteyemenler bizden değil" dedi.

2. LİG 3. LİG MAÇLARINA GİDECEĞİM

2.Lig ve 3.Lig maçlarına da gideceğini açıklayan Hacısomanoğlu, "Hayatımızda hiç kolay iş olmadı. Kolay işi herkes yapar. Yaptım oldu mantığı ile hareket ederseniz olmaz. Adaletli ve herkese eşit mesafede olacaksınız. İstişare olacak. Sizde gri varsa sorunlar ile karşılaşırsınız. Bende gri yok. Siyah veya beyaz var. Net olacaksın. Uymazsan uydururlar seni. Allah nasip etti bu makamı ve amacımız adil olmak. İnanın bu zor değil. Kardeşliği ve barışı futbola yerleştirerek ülke geneline yaymak zor değil. Gianni Infantino ile de bir saate yakın toplantı yaptım. Yukarıda irade yoksa balık baştan kokar. Federasyon başkanı olarak sende irade yoksa aşağıdaki insaları da bozar. Her takım her bayrak eşit olacak biz bunu uygulayacağız. Ömrümüz yeterse bunu yapacağız. Futbolun patronu kulüpler ama sahibi cefakar taraftarlardır dedik. Ben her stadyuma maç izlemeye gideceğim. 2.Lig ve 3.Lig maçlarına da gideceğim. Protokolde değil taraftarlar arasında maç izleyeceğim. Adalet ve tarafsızlığımıza inansınlar. Biz adaletsizliğe müsade etmeyeceğiz" dedi.

BU BİZİM GÖREVİMİZ

Sportif başarıyı yakalamak isteyen herkesin hizmetkarı olacaklarının altını çizen Hacısomanoğlu, "Adaleti sağlamak zor değil. Sportif başarıyı yakalamak isteyen herkesin hizmetkarıyız. Sahada yakalamak isteyenlerden bahsediyorum. Saha dışında başarı sağlamak isteyenin bu saatten sonra olduğuna inanmıyorum ama varsa onların başkanı değil geçmiş yıllara bakarsalar bu konulardaki tavrımız ve yaklaşımımızdan hesaplarını yapsınlar. Türk futbolunun marka değerine uyacak karşılaşmalar olmasını istiyorum. Şampiyon olanı herkesin alkışlayacağız adaletli bir lig olamasını temenni ediyorum. Bu bizim görevimiz" diye konuştu.

Editör: Haber TS