Toplantıda, 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetleri ibraya sunulacak. Ayrıca, 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemine ait bütçe onaya sunulacak. İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçimi yapılacak.

Şenol Güneş Trabzonspor'un Başına Geçti: Gel Dediler Geldik Şenol Güneş Trabzonspor'un Başına Geçti: Gel Dediler Geldik

TFF'nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara göre ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. Eğer ilk gün çoğunluk sağlanamazsa, genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının üçte biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluk sağlanamazsa, genel kurul 26 Temmuz'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

Başkanlık seçiminde üç adayın başvurusu kabul edildi

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresinin (11 Temmuz) tamamlanmasının ardından, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurularının kabul edildiğini duyurdu. Ancak, 10 Temmuz'da adaylık başvurusu kabul edilen Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da sosyal medya hesabından başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

Başkanlık seçimine girecek adayların kongre günü Genel Kurul Divanı'na delegelerin beşte birinden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege yalnızca bir başkan adayı için imza verebilecek.

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

Trabzonspor kimi destekilyor?

18 Temmuz 2024 tarihli Politil Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Trabzonspor TFF seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu’nu destekleyecek.

Kulübün baştan beri tutumu bu yönde.

14 kişilik Hacıosmanoğlu yönetiminin içerisinde Trabzonspor’dan bir isim bulunmuyor. 

Kulübün böyle bir tasarrufu oldu.

Mustafa Hacıkerimoğlu ise listede yer alıyor.

Trabzonspor’dan seçimde oy kullanmaya Başkan Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkası, Kemal Ertürk, Sami Karaman, Ali Haydar Gedikli, Birhan Emre Yazıcı ve Serkan Kılıç gidecek. 1461 Trabzon FK’dan Celil Hekimoğlu ve Akçaabat Sebat Gençlik’ten Cemil Kalkışım yarın TFF Riva’ya gidecek.

Editör: Haber TS