Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günkü Trabzon ziyaretinde Trabzon Havalimanı'nın Türkiye'nin en yoğun havalimanlarından biri olduğunu hatırlatmış ve 2023 yılında 3.5 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye havalimanları arasında 9. sırada yer aldığını ifade etmişti.

Trabzon'da hayatını kaybeden sağlık çalışanı Serdar Aydın için tören Trabzon'da hayatını kaybeden sağlık çalışanı Serdar Aydın için tören

Trabzon Dış Hatlar Terminali Önümüzdeki Hafta Açılıyor

Trabzon Havalimanı bu yılın ilk yarısında dış hatlarda 11 bin 360 uçak ve 1.5 milyonun üzerinde yolcu ağırladı. Trabzon'’a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başlandığını söyleyen Bakan Uraloğlu, özellikle dış hatlar binasına dikkat çekmişti. Dış hatlar terminal binasındaki çalışmalar tamamlandı, bağlantı yolu da bu hafta sonu bitiriliyor. Dış hatlar terminali önümüzdeki hafta hizmete açılıyor. Türk Hava Yolları kendi konseptine göre CIP binasını tamamladı.

Bakan Uraloğlu, tüm bakanlıklar, kurumlar, vekiller, temsilciler ve il yöneticileriyle beraber ildeki çalışmaları takip ettiklerini söyledi.

Editör: Didem Bektaş