İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ülke gündemine dair bazı konularla alakalı açıklamalarda bulundu. Mecliste söz alan Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Milli Eğitim Bakanlığının sürekli değişen eğitim sistemlerinden ve eğitimdeki aksaklıklardan bahsetti.

Milli Eğitime Bakan Dayanmıyor
Milli Eğitim Bakanlığında sürekli bakan değişimi yapıldığını ve her gelen bakanın farklı bir sistemi eğitime uyarlamaya çalıştığını söyleyen Vekil Aydın, bu durumun eğitim sistemine zarar verdiğini söyledi. Ayrıca öğretmenlik mesleğinin de hak ettiği itibarı görmediğini dile getiren Yavuz Aydın, “Öğretmenlik mesleğinin itibarı bir toplumun eğitime ve gelecek nesillere verdiği değerle doğru orantılıdır.

Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Orhan Karakullukçu için anma töreni Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Orhan Karakullukçu için anma töreni

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.’ sözü bu durumun en büyük ispatıdır. AK PARTİ iktidarı olarak öğretmenlik mesleğine hak ettiği itibarı ve önemi ne yazık ki göstermediniz. Düşük maaşlar, yetersiz sosyal haklar ve artan yaşam maliyetleri gibi faktörler öğretmenlerimizi zor duruma düşürmüştür.

Aynı zamanda her gelen Millî Eğitim Bakanının kendi sistemini oturtmak istemesiyle eğitimi deneme tahtasına çevirmiş olması adı millî olan bir bakanlığın kendi politikaları yerine başa geçen bakanın keyfine göre politikalar üretmesi eğitim sistemimizi olumsuz etkilemektedir.

Sayenizde Millî Eğitim Bakanlığı 8 bakan değiştirerek en çok bakan değiştiren kurum hâline gelmiştir. Bu sayede hem öğrencileri hem de öğretmenlerimizi eğitimden soğutmuş oldunuz.” diye konuştu.

“Eserinizle Gurur Duyun”
Eğitimde yaşanan sorunların iktidarın eseri olduğunu söyleyen Yavuz Aydın, “Tüm bunlara rağmen öğretmenlerimize bir darbe de ekonomik anlamda siz vurmuş oldunuz. Öğretmenlerimizi ekonomik anlamda geçinemez, pazarda huzurla gezinemez, hiçbir şekilde maddiyatını düzeltemez hâle getirdiniz. Orta sınıfı yok ettiniz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir hâle getirdiniz.

Tüm bu yaşattığınız sorunlar yüzünden ne yazık ki okulları pislik götürüyor, bununla gurur duyabilirsiniz. Sözleşmeli öğretmenler asgari ücretin altında maaş alıyor, bununla gurur duyabilirsiniz.

Yıllardır atama yapmayarak öğretmenler ordusu oluşturdunuz, bununla gurur duyabilirsiniz. Kısacası, ülkeyi getirdiğiniz bu durumdan büyük bir onur ve gurur duyabilirsiniz.” dedi.

“Tüm Vatandaşlar Tehlike Altında”
Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da polisin silahını alan şahsın açtığı ateşle şehit olan Polis memuru Şeyda Yılmaz’dan da bahseden Aydın, suçlularla mücadelede yetersiz kalındığını belirterek, “Geçtiğimiz hafta İstanbul Ümraniye'de polis memurumuz Şeyda Yılmaz 26 suç kaydı olan bir cani tarafından şehit edildi. Bu 26 suç kaydı içerisinde, İYİ Parti olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz uyuşturucu ticareti yapmak suçu bulunmaktadır.

Her ortamda bas bas bağırdık, uyuşturucu bu ülkenin geleceğine ket vurmaktadır. Buna önlem almak ülkemizin aydınlık geleceği için büyük önem arz etmektedir. Daha önce uyuşturucuyla mücadele konusunda vermiş olduğumuz araştırma önergesinde Türk Ceza Kanunu'nun 191'inci maddesinin değiştirilmesinin hatalı olduğunu belirtmiştik.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 2014 yılında 191'inci maddede değişiklik yaparak büyük bir yanlışa imza atmıştır. Bu yanlışı düzeltmezsek sadece polislerimiz değil, öğretmenlerimiz, kamu çalışanlarımız, çoluğumuz çocuğumuz ve tüm vatandaşlarımız bu tür saldırılara maruz kalacaktır. Bu durumun artık farkına varmalısınız ve çözüm yollarını acilen hayata geçirmelisiniz. Aksi takdirde, sorunlarla baş etmek mümkün olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ülke Sınırları Korunamıyor
Ülkede onca sorun varken AK Parti hükümetinin Amerika’da keyif yaptığını söyleyen Yavuz Aydın, ülkede 10 milyondan fazla kaçak mülteci olduğunu ve binlercesinin de sınırlardan akın akın geldiğini kaydederek, “Tüm bu belirttiğimiz kriterler yerine itibardan tasarruf etmemek, Amerika’ya 5 uçak konvoyuyla gitmek, ülkemizin çocukları gece aç yatağa girerken vatandaşlarımızın vergisini New York sokaklarında kamyonlara harcamak, 10 milyon kaçak sığınmacı ülkede cirit atarken ne güney nede doğu sınırlarını koruyamamak, Yunan sahil güvenlik botlarının Datça kıyılarına kadar gelmesine ses çıkarmamak para karşılığı vatandaşlık satmak, 238 bin Suriyeli sığınmacıyı Türk vatandaşı yapmak tam da AK PARTİ Hükûmetine yakışır icraatlardır.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber TS