Trabzon Ortahisar Kent Lokantası hizmete girdi. Belediye Başkanı Ahmet Kaya da açılıştaydı. İşte, o anlar!

Bakan Ersoy'un ziyareti sonrası Trabzon'da turizm için harekete geçildi Bakan Ersoy'un ziyareti sonrası Trabzon'da turizm için harekete geçildi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, seçimden önce verdiği sözleri tuttuğunu belirterek kent lokantasının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kaya, İstanbul'da hizmet veren kent lokantaları uygulamasını Trabzon Ortahisar'da da hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Kent Mutfağı'nın açılışı Başkan Kaya'nın kurdeleyi kesmesiyle birlikte faaliyete başladı.

Mutfak, Ortahisar Belediyesi binasında yer alıyor. Ortahisar Kent Lokantasının resmi açılışı 12 Temmuz'da Cuma namazı sonrası İskenderpaşa Camii’nin yanında gerçekleşecek. Burada birbirinden besleyici ve lezzetli yemekler pişecek. Ortahisar Kent Lokantası'nda personelin ödeyeceği ücret 70 TL olacak. 4 çeşit yemek belediye personeline 70 TL'den verilecekken, Meydan'da açılacak lokantadaki ücret 50 TL olacak.

Başkan Kaya, konuşmasının ardından Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu ve ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç ile birlikte Kent Mutfağının açılış kurdelesini kesti. Daha sonra önlüğünü giyip bonesini takan Başkan Kaya, Ortahisar Belediyesi personeline ve basın mensuplarına yemek dağıttı.

Her gün 12:00 ile 13:00 saatleri arasında hizmete açık olan Kent Mutfağı’nın ilk gün menüsünde; mercimek çorbası, İzmir köfte, pirinç pilavı ve ayran yer aldı.

Editör: Didem Bektaş