Trabzon ve Gümüşhane, Çakırgöl Kış Turizmi Merkezi projesi için bir araya geldi. İşte, toplantıdan öne çıkan satır başları!

Çakırgöl Kış Turizmi Merkezi Projesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı İsmail Akçay, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Samet Canbakkal, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki, eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve Trabzon İl Kültür Müdürü Tamer Erdoğan iştirak etti.

Nadim Alpaslan toplantıdan sonra şu açıklamalarda bulundu:

Trabzon'da 30 liraya satılan su gündem oldu Trabzon'da 30 liraya satılan su gündem oldu

"Trabzon ve Gümüşhane ortak turizm projesinde bölgenin turizmini geliştirmek amacıyla çalıştay düzenledik. Çakırgöl, 2005 yılında Kış turizm merkezi ilan edilmişti. Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Rize turizm alanında çok ciddi bir cazibe merkezi oldu. Bölgede 19 yıldır planlama çalışmaları sürüyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin sayısı bu bölgemizde arttı. Türkiye'nin 2028 turizm hedefi 100 milyar dolar. Çakırgöl Kış Turizm Merkezi'nin altyapı sorunlarının çözülmesi ve 12 ay boyunca bölgeye turist gelmesi için yapılabilecekleri görüştük. İstişarelerle Çakırgöl için altyapı planlarımızı yaptık. Çakırgöl'ü yatırımcılarla buluşturacak ve turizmi canlandıracağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: Didem Bektaş